Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG vinstvarnar

Publicerad: 4 januari 2012, 09:13

ans-Holger Albrecht.

Foto: Björn Elgstrand.

MTG redovisar 3,2 miljarder kronor i engångskostnader för det fjärde kvartalet och vinstvarnar.


Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Cirka 3 miljarder kronor har att göra med nedskrivningen av återstående goodwill och andra immateriella tillgångar som uppstod före att MTG köpte 100 procent av Nova Televizia i Bulgarien under 2008.

Övriga drygt 200 miljoner kronor handlar framförallt om nedskrivningar av programtillgångar i koncernens bulgariska tv-verksamheter samt en nedstängning av koncernens slovenska fria tv-verksamheter.

Utöver detta har MTG även anpassat sin redovisning av resultatet för dess ukrainska satellit-tv-verksamhet till metoder som gäller övriga betal-tv-verksamheter.

Enligt koncernen leder detta till en engångsjustering av försäljningen på 29 miljoner kronor samt en sammanlagd engångsjustering av rörelseresultatet för Betal-tv på 18 miljoner kronor.

MTG:s koncernchef Hans-Holger Albrecht räknar inte med några dramatiska effekter av nedskrivningarna:

–  Dessa nedskrivningar är i huvudsak icke kassapåverkande och återspeglar främst affärsklimatet i Bulgarien, där marknaden för tv-reklam fortfarande inte har börjat växa, och där den nuvarande problematiken i euro-området har fortsatt påverkan, säger han i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.