Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTGx-bossen hämtar vice vd från ProSieben

Publicerad: 6 oktober 2014, 08:13

Arnd Benninghoff, Rikard Steiber.

Foto: MTGx.

Arnd Benninghoff har utsetts till vice vd för MTGx och vd för MTGx Ventures. Han kommer närmast från en roll som digitalchef hos ProSiebenSat.1 Media - Kanal5:s tidigare ägare.


Ämnen i artikeln:

MTGxRikard Steiber

MTGx står på tre ben – Viaplay, Play och Ventures.

Nu står det klart att Arnd Benninghoff inte bara går in som vice vd för MTGx, utan också blir chef över hela Ventures-verksamheten.

Hans främsta uppdrag går ut på att utforska nya vertikaler inom underhållning och transaktionstjänster där MTG har tillväxtpotential – såsom exempelvis musik och spel.

Han ska även se till att få fart på MTGx affärer som har kopplingar till Youtube.

- Han är en topptalangerna i Europa inom vårt område och jag ser fram  emot att jobba nära Arnd som min högra hand vid MTGx och att vi  tillsammans ska kunna få verksamheten att växa genom både nya och  kompletterande satsningar, säger Rikard Steiber, vd för MTGx och digital  chef på MTG-koncernen.

Arnd Benninghoff kommer närmast från en tjänst som digitalchef på
ProsiebenSat.1.

Här har han jobbat med strategisk tillväxt såväl som lagt fokus på video-, mobil- och gaming. Han har också varit vd för Seven Ventures inom gruppen.

Arnd Benninghoff har även ett förflutet som vd för Holtzbrinck eLAB, vilket är inkubatorverksamheten för Holtzbrinck Publishing Group.
Han har också skapat sju bolag.

MTGx fokuserar på att skapa hävstångseffekt på MTG:s digitala tillgångar och dess innehållsportfölj.

- Jag höll en presentation vid MTGx för ett år sedan och har blivit imponerad över bolagets prestationer ända sedan dess. Jag känner mig upprymd över att ta en ledande roll i teamet och i att skapa framtidens underhållning, säger Arnd Benninghoff i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MTGxRikard Steiber

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.