Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTGx i avtal om 450 Youtube-kanaler och Hollywood-material

Publicerad: 9 december 2014, 12:44

Rikard Steiber.

Foto: Anna Hållams.

Det som brukar kallas MTG:s digitala accelerator, MTGx, har träffat två omfattande avtal med två innehållsleverantörer – det globala multikanalsnätverket Righster och det Emmy-belönade distributions- och produktionsbolaget FCCE.


Righster är idag ett nätverk som har en portfölj på 450 Youtube-kanaler, medan FCCE producerar och underhållning och faktabaserat innehåll.
De båda avtalen omfattar hela den skandinaviska marknaden, men även Bulgarien.

- Våra affärer med Righster och FCCE är en del av vårt uppdrag att knyta samman användaren till den underhållning man gillar allra mest samt fortsätta att expandera vår portfölj med kreatörer som sätter digitalt i första rummet, säger Rikard Steiber, som är vd på MTGx tillika MTG-koncernens digitala chef.

Rightster grundades av Charles Muirhead i maj 2011 med visionen att hjälpa mediebolag och varumärken att hantera fragmenteringen på online-marknaden genom en enda plattform.

FCCE äger ett arkiv som innehåller 12 000 timmar Hollywood-relaterat material.

- Affärerna är ett bra komplement till vår befintliga innehållsportfölj och en del av vår strategi att säkra relevant innehållsavtal tvärs över våra plattformar, säger Jakob Mejlhede, som är vice vd för Förvärv och Programmering på MTG.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.