Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Murdoch får 882 miljoner dollar i ”skatterabatt”

Publicerad: 17 februari 2014, 10:06

Rupert Murdoch.

Foto: Colourbox.

Mediemogulen Rupert Murdoch får betala 882 miljoner dollar mindre i skatt i Australien, enligt räkenskaper som nyligen publicerades av News Corp i USA.


Ämnen i artikeln:

News Corp

Brittiska tidningen The Guardian rapporterar att ”skatterabatten” har att  göra med att News Corp har krävt 2 miljarder dollar för historiska  förluster kopplade till valutatransaktioner hos dess dotterbolag i  Australien.

Initialt beräknades betalningen vara värd 600 miljoner  dollar, men slutsumman ökade till 882 miljoner dollar på grund av olika  ränteeffekter, enligt The Guardian.

Den australiensiska  motsvarigheten till Skatteverket, Australian Tax Office, ATO, försökte  slå tillbaka mot mediemogulen, men den federala domstolen dömde till  News Corps fördel i juli förra året.

Detta enligt en rapport som finanstidningen Australian Financial Review publicerade idag, enligt The Guardian.

Skatteärendet  är ett av ATO:s största någonsin, men ATO har valt att inte överklaga  efter att ha övervägt det hela med ”seniora tjänsteman och att efter ha  sökt juridisk rådgivning.”

News Corps halvårsrapport kom den 6  februari och i den framgår det att en ”utländsk skattemyndighet har  betalt 882 miljoner dollar”, enligt The Guardian.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

News Corp

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.