Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Murdochs liv blir drama

Publicerad: 4 september 2013, 13:05

Rupert Murdoch och hans senaste före detta hustru Wendi Deng

Skandalerna har haglat kring mediemogulen Rupert Murdoch de senaste åren och nu blir det inte mindre än två teaterpjäser om hans liv.


Efter avlyssningsskandalerna på Rupert Murdochs brittiska tidningar och hans tydliga politiska agendor i Storbritannien och Australien, har han nu hamnat under lupp bland dramatiker.

I Melbourne Australien hade "Rupert" premiär i veckan och i London sitter pjäsförfattaren Richard Bean och skriver på en pjäs om News of the Worlds avlyssningar för the National Theater.

"Rupert" är en drammatisering av Murdochs liv från tiden som ung arvtagare till en döende dagstidning till hans intrång i USA. Pjäsen är i kabaréstil är skriven av dramatikern David Williamson, som är en av Australiens mest uppburna pjäsförfattare.

Men det är inte första gången som Murdoch porträtteras av skådespelare. 1985 spelade Anthony Hopkins en lätt maskerad version av honom i den satirska pjäsen Pravda. Barry Humphries har spelat honom i BBCs miniserie Selling Hitler som handlade om de förfalskade Hitler-dagböckerna som Murdochs Sunday Times publicerade utdrag ur.

Rupert Murdoch var inbjuden till premiären av "Rupert" men valde att inte närvara.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.