Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Murdochs son hoppar av ytterligare topp-post

Publicerad: 3 april 2012, 14:30

Mediemogulen Rupert Murdochs son, James Murdoch, hoppade av som ordförande för BSkyB under tisdagen. Han har tidigare hoppat av som vd för pappans koncern News Corp efter att det kommit fram att han ljugit inför det brittiska parlamentet i samband med avlyssningsskandalen.


Ämnen i artikeln:

News CorpNews of the World

James Murdoch meddelade i samband med sitt vd-avhopp från Newscorp  i feburiario att han ska fokusera på "expansiva internationella tv-affärer från New  York-kontoret".

Han meddelade under tisdagen att han nu även avgår som styrelseordförande för det brittiska satellit-tv-bolaget BSkyB, enligt CNN.

Han  har fått massa anklagelser mot sig att den brittiska News Corp-ägda  tabloiden News of the World systematiskt har avlyssnat olika  brottsoffer, politiker och kändisar i jakten på att hitta kioskvältare.

39-årige  James Murdoch har hela tiden förnekat att han kände till vidden av den  olagliga avlyssningen vid News of the World – han beordrade att  tidningen skulle läggas ned förra sommaren efter att kritiken blivit  alltför stark, enligt CNN.

Han meddelar nu att han har bestämt sig att hoppa  av som ordförande för BSkyB efter att han bestämt sig för att bolagets  intressen inte ska undermineras av frågor som ligger utanför företagets  påverkan.

Han menar också att han i och med avhoppet vill försäkra  sig om att det inte sker en sammanblandning med händelser som rör en  annan organisation.

James Murdoch ska dock kvarstå inom BSkyB, men inte som chef eller liknande.

London-polisen  håller på med tre separata utredningar kring avlyssningsskandalen,  vilket även inkluderar att e-post ska ha hackats samt mutning av poliser.

Ett dussintal personer har än så länge blivit arresterade, men ingen har ställts inför rätta ännu.

Två parlamentariska kommittéer och en självständig utredning som leds av en domare håller också på att undersöka skandalen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

News CorpNews of the World

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.