Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Musikhjälpens insamling: stoppa spridningen av hiv

Publicerad: 3 september 2014, 07:56

Pressbild

Musikhjälpen kommer i år att samla in pengar för att stoppa spridningen av hiv. Programmet direktsänds den 8-14 december i årets värdstad Uppsala.


Ämnen i artikeln:

Musikhjälpen

I år går insamlingen till kampen för att stoppa spridningen av hiv som varje dag drabbar cirka 6000 människor. Musikhjälpen kommer direktsändas från den nya värdstaden Uppsala med start den 8 december kl 22.00.

– Att stoppa spridningen av hiv är FN:s sjätte milleniemål och lyckligtvis har utvecklingen gått framåt. Sen mitten av 2000-talet har antalet som får hiv minskat med nästan hälften men trots det är aids fortfarande den infektionssjukdom som orsakar flest dödsfall i världen. Det vill vi försöka ändra på i Musikhjälpen, säger Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen, i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Programmet direktsänds i P3 Sveriges Radio, på SVT Play och i SVT2.  

Förra året leddes programmet av Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor och Emma Knyckare.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Musikhjälpen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.