Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Musiktidningen Novell lägger ned

Publicerad: 16 november 2012, 13:36

Senaste numret av Novell.

Musikmagasinet Novell, som startade 2008, lägger ned verksamheten. Novells tionde nummer, som kommer i vinter, blir det sista.


– Vi är stolta över att ha utvecklat Novell till ett forum för  kulturjournalistik av hög klass. Vi har också bidragit till de senaste  årens utveckling där långa berättande reportage fått högre status och  mer spaltutrymme även i dagstidningar. Den utvecklingen kommer inte att  upphöra, säger Novells chefredaktör Anton Gustavsson.

Varför har ni beslutat att lägga ned?
– Novell var inte tänkt som en språngbräda till andra jobb, men på något sätt har det blivit lite så ändå. Vi har helt enkelt svårt att ge tidningen så mycket tid och kraft som den förtjänar. Därför sätter vi punkt nu.

Bland Novells  mest uppskattade reportage finns texter om hur Dogge Doggelito var  totalt under isen, men räddades av Elgiganten, om den ekonomiska tvisten  i bandet Rednex och om hur Ultima Thule förändrade Sverige.

I artikelserien Kritikern har toppolitiker som Mona Sahlin, Fredrik Federley och Sofia Arkelsten pressats om sin musiksmak. Just den blandningen av musik- och samhällsjournalistik, lyfter Anton  Gustavsson fram som en Novells styrkor.

– Novells särart har varit att vi  hittat berättelser där ingen annan brytt sig om att leta. Där kommer vi  att lämna ett tomrum efter oss som jag verkligen hoppas att någon annan  försöker fylla, säger Anton Gustavsson.

Sista numret av Novell släpps  vid årsskiftet. I början av 2013 har de också en fest och kommer att ge  ut en samlingsvolym i bokform, där Novells bästa reportage finns  samlade.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.