Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Musse "Rallarsving" Hasselvall väljer FI och S

Publicerad: 1 september 2014, 14:18

Musse Hasselvall.

Foto: Martin Bohm.

Programledaren och kampsportsprofilen Musse Hasselvall fick stor uppmärksamhet för en debattartikel på SVT Opinion, där han dels tackade SD för sitt nyväckta politiska engagemang, dels gjorde klart att han skulle besöka alla politiska partier för att se var han passar in bäst. Nu är han klar med sin genomgång - praktiken blir på S och FI.


Ämnen i artikeln:

SVT Opinion

"Alla får en chans, men när jag väl bestämt mig så kommer jag att gå in för det på allvar, med själ och hjärta", skrev han i sin debattartikel på SVT Opinion i början av juni.

Han var missnöjd med den "blommande rasismen" och menar att Sverigedemokraterna är att uttryck för den.

Nu har han varit runt hos de olika politiska partierna för att se var han bäst passar in och har kommit fram till att politik inte är så enkelt.

Han menar att han aldrig hade räknat med att få en riksdagsplats eller stå på ett torg och hålla brandtal, men tror alltjämt på demokratin.

"Inget annat verkar hittills ha fungerat lika bra, trots sin ofullkomlighet", skriver han.

Han berättar också att fröet till hans växande oro för rasismen såddes när han jobbade med UR-programmet "Välkomna nästan allihopa" år 2009.

Skuldkänslor gjorde att han inte valde att engagera sig den gången.

"En skuldkänsla över att alltid ha jobbat och lagt energi på underhållning, reklam och andra gig för djävulen har ändå hållit idén vid liv."

Han tycker att han visserligen gjorde vissa halvhjärtade försök att ta ställning i olika frågor, men det var först när han fick se några demonstrationer mot rasism som han "vaknade upp".

"Det var fantastiskt att se hur många som samlades med anledning av något så tråkigt.", skriver han.

Hans val har nu fallit på att göra praktik hos Socialdemokraterna och Feministiskt Initiativ, FI, under sluttampen av valrörelsen.

" Man kan säga att jag ska praktisera lite. Så som man gjorde under skoltiden. Ta på mig den där PRAO-knappen och försöka hänga med."

Han uppger också att om han kampanjar för något under tiden så är det demokratin.

"För att du och alla du känner ska rösta. Och att du när du röstar väljer ett alternativ som verkar för ett Sverige som fortsätter att vara öppet och välkomnande."

Kampsportsprogrammet "Rallarsving" sändes den första gången våren 2005 på ZTV - Musse Hasselvall och Andreas Halldén åkte världen över för att pröva olika kampsporter.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVT Opinion

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.