Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Myser på MEG

Publicerad: 8 mars 2012, 14:59

Thomas Mattsson.

Foto: Jonas Eltes.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson trivs på Mediemässan, MEG, i Göteborg. Han är mycket belåten så här långt och minglar runt med medieeliten. – Bara att träffa alla duktiga kollegor i korridorerna är rätt givande, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

MEG

Thomas Mattsson, som är panelgäst på flera seminarier, tycker att den nya mediemässan har fått en bra start.

– När jag såg det ambitiösa seminarieprogrammet trodde jag att man som debattör skulle sitta på en scen i en tom lokal, men det sägs vara cirka 1 200 personer anmälda och det är rätt gott om publik – låt vara i enorma hörsalar. Jag lyssnar på Jan Helin nu, intressant och många i lokalen.

Är det, när det gäller publiktillströmning, rättvist att jämföra med storsuccén Bokmässan som ju har samma arrangör?
– Nej. Här är förvisso "alla" i tidningsbranschen och några till, men samma medieelitgäng är ju på Bokmässan också – fast då är "alla" andra också där. Det är kul med Tomas Brunegård och Hanna Stjärne, men Jan Guillou och Leif GW Persson drar väl i ärlighetens fler namn än exempelvis Mattias Göransson och jag när vi diskuterar Tryckfrihetsförordningen...

Hur viktigt tycker du att det är att även allmänheten finns representerad på MEG?
– Många frågor här är väldigt branschinterna, låt vara relevanta, och viktigare vore att alla Sveriges journaliststudenter kunde ges chansen att få komma hit. Kanske borde alla tidningar fås att sponsra såna resor till MEG för blivande journalister?

Har det varit givande hittills?
– Ja, just nu hör jag Hanna Stjärne prata klokt om journalistik och bara att träffa alla duktiga kollegor i korridorerna är rätt givande. Jag gick från en stund för att intervjuas av Sveriges Radio, men annars försöker jag följa så mycket som möjligt.

– I eftermiddag håller Tidningsutgivarna stämma, och när man ser alla lokala chefredaktörer och vd:ar som är på MEG så påminns man om hur starka tidningstraditioner Sverige har.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MEG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.