Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Myspace halveras och säljs

Publicerad: 12 januari 2011, 07:23

Sociala nätverkssajten Myspace halverar sin personal. Nu återstår bara en försäljning av företaget.


Ämnen i artikeln:

Myspace

2005 köpte Rupert Murdoch sociala nätverkssajten Myspace för 580 miljoner dollar. Då var Myspace visionen om medias framtid.

Nu håller Murdochs förra favoritprojekt på att haverera.

I höstas gjorde den sociala nätverkssajten en nylansering och presenterade en ny logga. Men News Corp medgav att Myspace var ett problem eftersom förlusterna närmats sig 156 miljoner dollar, 1 miljard kronor.

Förklaringen till nedgången stavas Facebook. För 18 månader sedan var Myspace jämnstort med Facebook. Sedan dess har Facebook passerat och Myspace hamnat ohjälpligt efter.

Förra året lade Myspace ned lokala kontor runt om i världen och minskade arbetskraften med 30 procent. I dag finns drygt 1000 anställda varav 900 i USA.

Men det hjälpte alltså inte. Och nu ska personalen halveras. Kontoren i Tyskland och England läggs i praktiken ned.

– Vi ska återuppbygga företaget med en entreprenöriell kultur och betona teknisk innovation. Den nya organisationens struktur ska göra oss snabbare och mer flexibla, säger Myspaces vd Mike Jones i ett uttalande.

Men den mest roliga förklaringen är att News Corp vill snygga till siffrorna inför en försäljning. För två veckor sedan hävdade Reuters att Myspace var till salu.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Myspace

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.