Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

NA:s chefredaktör lämnar tidningen

Publicerad: 21 april 2016, 06:57

Foto: Wikimedia Commons

Under torsdagsmorgonen meddelande Karin Säfström personalen på Nerikes Allehanda och Örebroar’n att hon efter tre år lämnar rollen som chefredaktör – anledningen är ägarbytet till Mittmedia.


Karin Säfström anställdes som tidningschef 2013 ingick företaget i Stampen-koncernen. Men i vintras såldes tidningen till Mittmedia och hennes titel ändrades till chefredaktör.

– Jag anställdes i ett annat företag, med en annan uppgift. Det är viktigt som högsta chef att kunna följa ägarnas strategi. Det är inte speciellt konstigt att det blir förändringar på chefspositioner när ett företag byter ägare. Det är mycket som ska förändras på NA nu och jag är inte rätt person i det läget, säger hon till Nerikes Allehanda.

Hon är nöjd med sin tid på tidningen.

– Jag kom till tidningen strax efter en stor nedskärning, då förtroendet för tidningen sviktade en aning. Vi har byggt upp förtroendet igen. Självklart är jag också stolt över de priser vi vunnit: Årets bild, nomineringen till Årets dagstidning och segern i den digitala innovationsklassen i European newspaper awards i Wien. Det har varit tre fantastiska år.

Nu uppger hon att hon gärna börjar om som reporter igen, men att framtiden i stort är oviss.

Anders Nilsson, tidigare publisher vid Norrköpings Tidning tar över som chefredaktör på NA från 1 juni i år.

– Jag ser fram mot att leda ett av Sveriges största lokala mediehus och att få arbeta med en så professionell redaktion, säger han i en kommentar.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.