Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

NA:s tidningschef slutar

Publicerad: 5 september 2012, 07:57

Nerikes Allehandas tidningschef Katarina Ekspong tog en time out förra veckan efter att det hade uppdagats att hon hade plagierat en medarbetares text. Nu säger hon upp sig.


Ämnen i artikeln:

Nerikes AllehandaKatarina EkspongPromedia

Resume.se har tidigare rapporterat om hur Katarina Ekspong, tidningschef och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda, hade plagierat delar av en artikel skriven av journalisten Pelle Blohm i en krönika i Nerikes Allehanda. Senare uppdagades även fler plagiat.

Katarina Ekspong valde då att be om ursäkt och ta en time out. Nu väljer hon att säga upp sig, enligt ett pressmeddelande från NA:s ägare Promedia.

- Det jag har gjort ska inte accepteras. Jag har agerat felaktigt. Därför har jag själv valt att kliva av som tidningschef, kommenterar hon själv sitt val i pressmeddelandet.

Enligt Promedias vd Lena Larsson var beslutet att lämna tidningen helt och hållet Katarina Ekspongs eget. Ansvarig utgivare till vidare är Helena Sträng. En ny tidningschef ska rekryteras.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.