Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nakenbråket

Publicerad: 7 maj 2012, 09:16

Isabella "Blondinbella" Löwengrip och Linda Skugge i bråk om omslagsbilden på Egoboost.

Foto: Resumé och Isabella Löwengrip.

Nakenbilden i Egoboost har lett till ett bråk mellan Isabella "Blondinbella" Löwengrip och Linda Skugge som själv vek ut sig helt oretuscherat 2007. – Kom ut ur ”bitterbubblan”, Linda Skugge! säger Blondinbella. – Bitter förstår jag inte, det skulle i så fall betyda att hon har tolkningsföreträde och att alla som inte gillar hennes bild är bittra, säger Lind Skugge till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripLinda SkuggeEgoboost

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har tidigare berättat att hon fått mängder av positiva reaktioner på sin nakenbild som är en protest mot de "sjuka kroppsidealen".

Men medie- och pr-profilen Linda Skugge, som själv vek ut sig helt oretuscherat i tidningen Bon 2007, är inte lika imponerad. Hon menar att "Blondinbellas" bild är tillrättalagd och gjord för att behaga, och därmed får motsatt effekt.

–      Hur ska kvinnor bli peppade av Isabellas porriga bakdel? sa Skugge till Aftonbladet förra veckan.

Blondinbella kontrar i sin blogg och menar att Linda Skugge borde komma ut ur sin "bitterbubbla".

– Hon hade hoppats att jag skulle ha ställt mig i sjukhuslus naken och fotats framifrån, men jag tror inte att det för kampanjen vidare. Och jag har en gräns som offentlig person, säger säger Isabella "Blondinbella" Löwengrip till Aftonbladet och fortsätter:

–      Det är typisk backstabbing som kvinnor hela tiden ska hålla på med, i stället för att tycka att det är en bra fortsättning på det hon själv startade.

Linda Skugge har nu fått i uppdrag av Expressen att skriva om saken på morgondagens kultursida.

–       Bitter förstår jag inte, det skulle i så fall betyda att hon har tolkningsföreträde och att alla som inte gillar hennes bild är bittra. Jag fick höra mycket på twitter i går om att jag skulle vara avundssjuk, undersförstått att Blondinbella är snygg och har snygg kropp och jag ful och har ful kropp, och därför skulle jag alltså vara bitter? Men detta handlar ju inte om huruvida jag eller Blondinbella ser ut. Det handlar om hur vi vill att våra döttrar ska må, säger , säger Linda Skugge till Resume.se.

Skugge tycker att Blondinbellas foto borde ha andats mer realism.

– Unga tjejer pratar ju om all "press" de utsätts för, de ska vara snygga, sexiga OCH vara bäst i skolan samt veta redan som 16-åringar vad de ska "bli" (helst bli kända). Då undrar jag stilla, hur ska den där bilden på Isabella naken i smakfull skuggbelysning peppa dem att känna mindre ångest? Då är det väl bättre att sätta en finnig tjej med glasögon och tandställning som är asblyg och dyslektiker på omslaget. För att visa att inte vara de lyckade får synas och vara med. De ångestridna, ensamma, tysta tjejerna får aldrig synas. Lyft dem! säger Linda Skugge till Resume.se.

Så såg Linda Skugges bild ut i Bon 2007. 

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.