Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Namnkrocken: SvD och MTG lanserar format med samma namn på samma dag

Publicerad: 9 mars 2018, 09:52

I dag fredag har SvD premiär för sitt debattprogram "Mellan raderna" samma dag lanserar MTG ett fotbollsmagasin med samma namn. "Ett lustigt sammanträffande", säger tidningens kommunikationschef.


Ämnen i artikeln:

MTGSvD

SvD:s tv-format "Mellan raderna" lanseras i dag och ska bjuda på en snabb fördjupning av nyhetsveckan, där initierade analyser blandas med humor. Programmet kommer att publiceras på sajten varje fredag leds och leds av Peter Alestig, Louise Andrén Meiton, med Negra Efendić , Göran Eriksson, Elsa Westerstad och Mikael Törnwall som debattörer i 20 minuter långa avsnitt.

I dag det också premiär för MTG:s nya fotbollsmagsin där programledaren Erik Bäckruds har komikern och skådespelaren Anders Jansson som ständig gäst. Programmet heter, hör och häpna, "Mellan raderna". Men MTG:s version av formatet hänvisar till bänkraderna på en fotbollsläktare och är ett nördigt, men samtidigt lättsamt fotbollsmagasin.

– Det finns så många fotbollsnördar där ute med betydligt bättre koll än mig, men jag är inte rädd för att bli kritiserad. Efter Melodifestivalen kan de säga vad de vill, jag är Invincible, säger Anders Jansson i ett pressmeddelande.

SvD:s kommunikationschef Björn Hygstedt känner inte till namnkrocken.

– Haha, det handlar om ett lustigt sammanträffande. Vårt format ska ju också ha en lite lättsammare ton dessutom. Det är lite olyckligt så klart. Men programmen har lite olika målgrupper så jag tror inte att de riskerar att sammanblandas, säger han till Resumé.

Överväger ni att byta namn?
– Det är för sent att byta namn. Vi har gjort logotyper och paketering kring formatet. Men jag kommer självklart informera redaktionen om detta. Med det sagt tror jag risken att blanda ihop programmen är minimal.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTGSvD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.