Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nästa kalldusch för Moderna Tidskrifter – blir av med F-skattsedeln

Publicerad: 18 september 2012, 12:27

Moderna Tidskrifter är i kris. Här är några av tidningarna förlaget ger ut.

Moderna Tidskrifter blöder ekonomiskt. Det senaste chockbeskedet är att förlaget har blivit av med sin F-skattsedel. – Det här var något nytt för mig, säger Moderna Tidskrifters vice vd Johan Möller till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Moderna Tidskrifter

I augusti rapporterade Resumé om krisen på Moderna Tidskrifter. Förlaget hade en skatteskuld på 595 000 kronor hos Kronofogden. Över hälften av pengarna – 316 000 kronor – skulle ha varit betalda redan den 17 juli.

Sedan Resumés rapportering har Blondinbella sålt Egoboost och den förlusttyngda tidningen har tagits över av Moderna Tidskrifters grundare. Skulderna till Kronofogden är betalda, men nu kommer nästa chockbesked för krisförlaget.

Moderna Tidsskrifter blir av med sin F-skattsedel enligt Skatteverket. Detta kan antingen bero på att bolaget har obetalda skatteskulder eller inte lämnat in sin redovisning.

I Moderna Tidskrifters första bokslut som sträcker sig från den 9 augusti 2010 till den 31 december 2011 framgår att bolaget är konkursmässigt. Omsättningen uppgick under de 17 månaderna till 9,5 miljoner kronor, men Moderna Tidskrifter gör en rörelseförlust på 3,5 miljoner kronor. Det egna kapitalet i företaget ligger på -3,6 miljoner kronor.

Den indragna F-skattsedeln indikerar att krisen nu har intensifierats för Moderna Tidskrifter. Huruvida betalningsmottagaren är godkänd för F-skatt eller inte avgör om uppdragsgivare ska dra av skatt och betala arbetsgivaravgifter. Om betalningsmottagaren är ett företag som inte är godkänd för F-skatt, ska du dra av 30 procent skatt från ersättningen för arbetet (exklusive moms).

När Resumé ringer upp vice vd:n Johan Möller känner han inte till att förlaget blivit av med sin f-skattsedel.

– Det här var något nytt för mig, säger Johan Möller och ber att få kontrollera uppgifterna innan han kan svara på några fler frågor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Moderna Tidskrifter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.