söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Näthatet får Little Jinder att logga ut från sociala medier

Publicerad: 14 december 2016, 06:57

Little Jinder

Foto: Jan Danielsson/SVT

Näthat mot Musikhjälpens programledare, högerextrem demonstration efter Åhléns kampanj och SVT vill stoppa polariseringen på nätet . Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Little JinderMusikhjälpenLeif GW PerssonÅhlénsSVTSnapchatJan HelinWPP

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Näthat mot Musikhjälpens programledare
Efter ett dygn in i den veckolånga direktsändningen av Musikhjälpen väljer  Josefine "Little Jinder" att logga ut från sina egna sociala medier. I ett inlägg på Instagram skriver artisten att hon inte står ut med det näthat hon utsätts för med anledning av sin medverkan i programmet.

"Jag orkar inte ta del av alla elaka kommentarer som dräller in på twitter, är hudlös av mat och sömnbrist", skriver hon.

På Instagram får hon flera peppande kommentarer

"Du är störtskön! Skit i alla dumma jävlar"
"Människor är dumma i huvudet. Du är grym".
"Du är bäst. Massa kärlek",

SVT vill stoppa polariseringen på nätet
SVT ska motarbeta filterbubblor. Det skriver public service-företaget i sin treårsstrategi för åren 2017–2020. ”Polariseringen och de filterbubblor som skapas leder till en ökad känsla av splittring och en brist på tillit, trygghet och tillhörighet. Vår utmaning är att ge människor en känsla av samhörighet och att överbrygga de informations- och kulturklyftor som finns i samhället”, skriver man.
– Att algoritmer bekräftar din världsbild och ger dig mer av det du redan vill ha är en genomgripande medietrend just nu. Men man kan på goda grunder fråga sig om inte journalistikens uppgift egentligen är tvärtom, att utmana dina invanda föreställningar och på faktabaserad grund ge dig en flerdimensionell bild av världen, säger SVT:s programdirektör för nyheter och samhälle Jan Helin DN.

WPP önskan om att benåda skandalchef avslås
WPP:s önskan om att avslå den tidigare medarbetaren Erin Johnsons stämningsansökan mot koncernen efter att ha hon blivit diskriminerad av den sparkade JWT-chefen Gustavo Martinez får rött ljus av distriktsdomarna. Det skriver Campaign. Domstolen slår fast att skandalchefen tafsat på Erin Johnson ett flertal gånger och att han använt sin makt i sexuella syften. "Gustavo Martinez skapade en arbetsplats som genomsyrades av fientlighet", säger domaren.

Reklamboss hyr ut sitt kontor på Airbnb
Kommunikationsjätten Publicis Groupes koncernchefs Maurice Lévys hälsningar i juletid är en klassisk tradition vid det här laget. I årets video berättar reklamchefen hur han förbereder sig för att sluta i maj: genom att lägga ut si kontor på Airbnb. Klickar man på länken kommer man till en tävling där man kan vinna "En natt i reklamvärldens topp".


Högerextremister blockerade Åhléns efter kampanjen
Den högerextrema aktivistgruppen nordisk ungdom demonstrerade på tisdagskvällen utanför varuhuset Åhléns i centrala Stockholm, utan tillstånd. På organisationens konton på sociala medier syns bilder på demonstranter bakom en banderoll med texten "Lucia var en vit kvinna", vilket hänvisar till Åhléns uppmärksammade kampanj. Det skriver DN.

...och Leif GW Persson ger sig in i lucia-debatten
I samband med att Åhléns tog ner bilden på pojken i luciakrona efter att den utsatts för rasistiskt hat skapade Elaine Eksvärd kampanjen #jagärlucia. I gårdagens avsnitt av Veckans Brott i SVT passade Leif GW Persson på att backa kampanjen, iförd Luciakrona.
– Det var ju den här lilla gossen som inte fick vara lucia. Så jag tänkte att jag skulle stödja honom, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.
Andra kändisar som också iklätt sig luciakrona och tagit ställning är kulturminister Alice Bah Kunke, Alexandra Pascalidou, Bianca Wahlgren och Stefan Holm.

Snapchat inför gruppchat
Meddelandetjänsten Snapchat får en funktion som många efterfrågat: gruppchatt - med upp till 16 deltagare. Det är i samband med en större uppdatering av appen som funktionen tillkommer. Gruppchattarna självförstörs per automatik efter 24 timmar och varje snap kan bara öppnas en gång av varje medlem, precis som vanliga snaps. Det rapporterar Techcrunch.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev