Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nationaldemokraternas ledare – Husby-expert i rysk tv

Publicerad: 22 maj 2013, 15:11

Marc Abrahamsson intervjuas av Russian TV

Högerextrema partiet Nationaldemokraternas ordförande Marc Abramsson, intervjuades som expert om upploppen i Husby i Russia Today.


Ämnen i artikeln:

Husby

I veckan har de svenska medierna hårdbevakat upploppen i Stockholmsförorten Husby. Även flera internationella medier har rapporterat kring händelseutvecklingen, däribland den engelskspråkiga tv-kanalen Russia Today.

Kanalen som är tillgänglig för 550 miljoner tittare i över 100 länder tog in Marc Abramsson, ledare för högerextrema Nationaldemokraterna för att analysera läget, skriver Nyheter24.

I inslaget berättar programledaren om stenkastning och bilbränder i det invandrartäta området. Sedan fick Marc Abramsson förklara varför han inte är förvånad över händelserna.

– Det här är ett resultat av den mångkulturella politik som Sverige har fört, säger han i inslaget och fortsätter sedan skylla problemen på för stora "flyktingströmmar", säger Marc Abramsson i klippet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Husby

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.