Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Naturligtvis får vi ta skit"

Publicerad: 11 februari 2011, 13:19

SL har det tufft just nu. Ovädret ställer in alla bussar och på nätet kokar resenärerna av ilska. – Naturligtvis får vi ta skit, säger Jesper Pettersson på SL:s presstjänst.


Ämnen i artikeln:

TwitterFacebook

Snökaos drabbar i vanlig ordning SL: Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX.

Stockholm begravdes i snö under natten. Nu är hela busstrafiken inställd och tågtrafiken dras med stora förseningar.

På SL jobbar man febrilt.

– Vi har väldigt mycket att göra. Det säger sig självt. Vi har bemanning dygnet runt på pressjouren i alla lägen, och oftast kan de sova om nätterna. Men inte den här gången, säger Jesper Pettersson.

Under morgonen är det stora problem att ta sig in på SL:s hemsida och kundtjänsten är nerringd av folk som inte kan ta sig till jobbet. Trots att man gjorde förbättringar på sajten efter fjolårets kaos drabbas den när alla vill in och kolla trafikläget. Dessutom får man stå ut med en proteststorm i de sociala medierna.

– Allt fokus ligger på att informera om trafikläget. Naturligtvis får vi ta skit. Men samtidigt tror jag att folk i gemen har stor förståelse för att det blir så här. Våra bussar drabbas eftersom de kör på samma vägar som alla andra där det just nu är massor av avåkningar, säger Jesper Pettersson.

SJ har en Twitterkanal där folk kan ställa frågor. Inte ni?

– Nej vi har faktiskt inte det.

Vi får hoppas att det löser sig under dagen nu då.

– Det ser lite mörkt ut just nu, medger Jesper Pettersson.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TwitterFacebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.