onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nävlinge IF:s genomslag i media – inte utan tjejerna

Publicerad: 21 mars 2013, 08:57

Foto: Skärmdump navlingeif.com

Detta enligt klubbens vice ordförande Marcus Lindh. Med lättklädda damer i media har Nävlinge IF fått stort genomslag.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

LM

Linda Myrin


Både Nävlinges damer och AIK:s herrar har gjort det. Om den mediala uppmärksamheten kring lättklädda idrottare är rättvis kan tolkas på olika sätt.

Vice klubbordförande Marcus Lindh är 95 procent säker på att nyheten om lättklädda bilder på Nävlinge IF:s damlag fått ett sådant genomslag i media, på grund av att det handlar om just lättkädda kvinnor. Det skriver han på klubbens hemsida.

Men hur ser läget egentligen ut? När manliga hockeyspelare från bland annat AIK poserade på lättklädda bilder för tidningen Solo fick de också medial uppmärksamhet.

Efter en snabb research framgår att den mediala uppmärksamheten i allmänhet verkade vara ungefär lika stor för både herrar och damer. Men med skillnaden att fotbolls-damerna främst uppmärksammades av dagspress, medan hockey-herrarna hamnade i kvällspress. Marcus Lindh kommenterar jämförelsen med AIK:s hockeyherrars utvik så här:
– Jag har missat det. AIK intresserar mig inte överhuvudtaget.

Vem tog bort bilderna och varför?
– Det var Ulrika Andersson, sidans webbmaster, som gjorde det på styrelsens initiativ efter att de kommit fram till det beslutet, förklarar Marcus Lindh.

Stefan Larsson, ordförande Nävlinge IF styrelse, har svårt att se nyhetsvärdet i händelsen, då liknande grejer har gjorts förut av andra personer.
– Jag förstår inte varför det väcker så stor uppmärksamhet. Det är tufft gjort av dem, säger Stefan Larsson, till Resumé.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev