Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nazistaktion mot Uppsalatidningar – spärrade av entrén

Publicerad: 22 juni 2016, 14:26

Medarbetare på UppsalaTidningen och UNT Distribution möttes imorse av en avspärrad entré. Bakom står Nazistiska motståndsrörelsens tidning Nordfront.


Ämnen i artikeln:

Upsala Nya Tidning

UNT rapporterar själva om de plastband med Nordfronts logga som satt fastspända utanför entrén till uppsalatidningarnas lokaler under onsdagsmorgonen. Man har anmält händelsen till polisen, som har rubricerat anmälan olaga hot.
– Det här är förstås ett förtäckt hot som även är riktat mot UNT eftersom vi äger UppsalaTidningen, kommenterar Charlotta Friborg, chefredaktör och ansvarig utgivare för UNT.

Tidningen har kontaktat Nordfronts presstalesperson Per Öber, som uppger att han inte känner till aktionen. Han säger dock att "Vi anser att UNT är en svenskfientlig tidning som har skrivit mycket skit om oss" och syftar då till en granskning av en misshandel, där personer enligt honom ska ha blivit oskyldigt dömd för att "UNT hetsade mot SMR".

Båda tidningarna har nyligen skrivit om att domarna mot tre dömda personerna skärpts. Charlotta Friborg om Per Öbergs uttalanden:
– Genom UNT:s guldspadebelönade granskning har tre SMR-medlemmar dömts till fängelsestraff för den misshandel de utförde i Uppsala 2013. Det är tack vare UNT som den rättsliga processen återupptogs och ledde hela vägen till hårda fällande domar. Det förvånar mig inte att nazisterna är arga på UNT. Det visar bara att UNT har utfört sitt publicistiska uppdrag, säger hon.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Upsala Nya Tidning

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.