Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nazitidning får ut protestlista i Sjöbo

Publicerad: 11 juli 2014, 06:39

Nazistpartiet Svenskarnas Parti har lyckats få ut en protestlista som har budskapet "Nej till reklamskyltar av SvP i Sjöbo". Partiet ska undersöka om det finns något av "nyhetsintresse". McCann stuvar om i toppen och Pablo Walker blir chef för verksamheten i Europa. "Game of Thrones" fick flest Emmy-nomineringar - 19 stycken. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Nazitidning får ut protestlista i Sjöbo
Det nazistiska partiet Svenskarnas Parti har fått ut en lista med de personer som skrev under mot en planerad affischkampanj i Sjöbo, enligt Sydsvenskan – "Nej till reklamskyltar av SvP i Sjöbo" stod det på uppropet som undertecknats av 252 personer – initiativtagaren lämnade in listan till kommunen i måndags.

Partiets andreman i Sjöbo, Rickard Pekkarinen, skrev på Facebook att han tänkte begära ut listan och publicera namnet i partiets webbtidning.

Det gjorde att de som undertecknat listan kände sig hotade och kommunen valde att sekretessbelägga den med hänvisning till Personuppgiftslagen, PUL.

Kommunen valde också att kontakta SKL, men då fick man beskedet att listan måste lämnas ut.

– Om det är en tidning med ansvarig utgivare så gäller inte Personuppgiftslagen. Så i det fallet kan de inte säga nej, säger Staffan Wikell, jurist på SKL, till Skånska Dagbladet.

Partiledaren Stefan Jacobsson uppger att hans medarbetare ska se om man hittar något av "nyhetsintresse" exempelvis om lokalpolitiker, journalister eller vänsterextremister har skrivit under.

Stefan Jacobsson menar dock att det inte finns någon anledning att känna sig hotad.

McCann stuvar om i toppen
Reklamjätten McCann Worldgroup har låtit Pablo Walker gå från att vara chef för Latinamerika och Karibien till att i stället leda verksamheten i Europa, enligt Adweek. Detta efter att Gustavo Martinez lämnat för JWT i februari.

Det här innebär också att Luca Lindner, som utsågs till vd för McCann Worldgroup i december – en ny roll inom  IPG – lämnar över ansvaret för Europa till just Pablo Walker.

Fernando Facsiola tar över ansvaret för Latinamerika och Karibien efter just Pablo Walker.

Pablo Walker har jobbat för McCann i över två decennier och bland annat varit chef för Chile-verksamheten.

Flest Emmy-nomineringar till "Game of Thrones"
DN  rapporterar att Emmy-nomineringarna presenterades på  torsdagseftermiddagen svensk tid. Det var få överraskningar – HBO-serien  "Game of Thrones" fick 19 nomineringar. I årets dramaserie var "True  Detective" det enda nya.

"Fargo", som bygger på bröderna Cohens  film med samma namn, fick 18 nomineringar. "Modern Family" kan bli årets  komediserie för femte året på raken.

"The White Queen" med svenska Rebecca Ferguson har nominerats till årets miniserie.
Den 66:e Emmygalan sänds den 25 augusti.

Spotify går in i Kanada
Musiktjänsten Spotify väljer att gå in på den kanadensiska marknaden. Planen är att expansionen ska ske gradvis under ett par månader så att man inte "drunknar" i nya användare, enligt DI som refererar till iMore.

Spotify har släppt appar för både Android och iOS.

Skadade Neymar bröt ihop under presskonferens
Det brasilianska landslagets fixstjärna, Neymar, höll en presskonferens efter ryggskadan, enligt DN.

Han har ingen förklaring till hur Brasilien kunde förlora med 7-1 annat än att det handlade om "kortslutning".

Han konstaterade att det gör ont att förlora, men det går över.
Han kunde inte hålla tillbaka tårarna efter frågan hur det kändes med tacklingen av  Zuñiga under kvartsfinalen mot Colombia.
– Han var två centimeter från att jag skulle sitta i rullstol, säger Neymar.

Umeå och ABBA-museum mest populärt i utländsk press
900 artiklar om Umeå och norra Sverige. Det är Visit Swedens facit förra året. En bidragande orsak är att Umeå är kulturhuvudstad i år.
Stockholms ABBA-museum landade på 300 artiklar och NBC Today Show sände direkt från öppningen, enligt Visit Sweden.

Generellt sett skrivs det mer om Sverige i utländsk media. Förra året skrevs 7 000 artiklar totalt att jämföra med 6 500 året innan.
Visit Sweden uppger också att utländska besökare för 100 miljarder kronor i intäkter till Sverige, enligt DN.

Beoyoncé- och Jay Z-turné till tv-rutan
De äkta makarna Beyoncé och Jay-Z är ute på den gemensamma turnén "On the run". Nu är det klart att HBO filmar duons konserter i Paris – tv-konserten ska innehålla mer än 40 låtar, enligt SvD som refererar till Deadline.

Polisen varnar för Netflix-scam
Bedragare lösensordsfiskar genom att skicka ut ett mejl från Netflix som säger att man har sagt upp sitt abonnemang. Expressen rapporterar att hundratals personer slagit larm – brevet innehåller en länk som ska återställa tjänsten men som i själva verket går till en sajt som stjäl lösenord.

– Vissa av den senaste generationens fejk-mejl har blivit väldigt sofistikerade, säger Jan Olsson vid polisens centrum mot bedrägeri.

Polisen råd år enkelt – klicka inte på länken.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.