Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nedbemanning då storfestar ledningen

Publicerad: 18 oktober 2011, 20:17

Nedbemanningarna står för dörren. Då storfestar Schibsted-cheferna på Nalen i kväll. På Aftonbladet protesterar medarbetarna och facket mot chefernas excesser. – Det klart att det är olyckligt, säger Jenny Ågren, SJF-klubbens ordförande på Aftonbladet.


Påkostad fest för Schibsted-höjdarna i kväll, samtidigt som personal ska sparkas. Foto: Colourbox.

I kväll hålls storfesten för det årliga K3-mötet för 300 direktörer och chefer inom Schibsted världen över.

Den luxuösa middagen äger rum på Nalen i Stockholm.

Samtidigt går personal på Schibsted-ägda SvD och Aftonbladet och väntar på besked om de förestående nedbemanningarna till följd av den skrala ekonomiska utvecklingen.

SvD vill minska bemanningen på redaktionen med 15 tjänster enligt ett nytt organisationsförslag.

På torsdag får Aftonbladets medarbetare  besked om organisationsförändringarna och avgångsvederlagen i detalj.  Kvällstidningen ska skära bort 65-85 tjänster, varav 45-65 på  redaktionen. Det ska spara 100 miljoner.

Lasse Anrell och Arne Höök på Aftonbladet har skickat ut ett mejl där de hånar ledningen med Jan Helin och Anna Settman i spetsen.

"På torsdag får vi som alla nu vet reda på alla detaljer om hur  Aftonbladet ska göra sig av med 65-85 anställda. Redan i kväll, tisdag,  tar dock Shibstedts direktörer och höga chefer ut glädjen en smula i  förskott - och firar med sång, dryck, dans och gala på anrika Nalen i  Stockholm.

För alla som eventuellt vill deltaga, åtminstone utanför  festvåningen, och månne fråga de höga mediacheferna om varför de ska  nedbemanna 85 personer i ett företag som levererar i runda tal 10  procent i vinstmarginal, och sammanlagt tjänat in någon miljard till  koncernen Shibstedt, så är hållpunkterna Nalen, Regeringsgatan", skriver de bland annat i mejlet som Dagensmedia.se tagit del av.

– Jag fick precis reda på att den här festen ska äga rum, så jag kan inte säga så mycket. Men det klart att det är olyckligt, säger Jenny Ågren om festen till Resume.se.

Schibsted lägger locket på om festen. Informationschefen Olof Brundin vägrar redovisa festens budget och vilka artister som hyrts in.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin har tidigare fått kritik för sitt illa tajmade och storslagna festande. Medan Aftonbladets team upplevde skräckdygn i Kairo i februari åkte Helin på säljfest till Barcelona.

En färsk medarbetarundersökning som Resume.se skrev om i går visar att 3 av 4 Aftonbladet-medarbetare ser mörkt på Aftonbladets framtid.  2 av 3 anser att ledningen saknar klara mål för verksamheten.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.