Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Netflix kan börja med nyheter

Publicerad: 16 oktober 2015, 06:17

Netflix är sugna på nyhets-tv, graffiti-kupp i tv-serien Homeland och Michael Jacksons sista veckor blir tv-serie. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

HomelandNetflix

Netflix sugna på nyheter
I en telefonkonferens under gårdagen bekräftade Netflix vd Reed Hastings och företagets innehållschef Ted Sarandos att de vill börja göra nyhetsprogram, enligt Variety. Det ska dock inte handla om livebevakning av nyheter, utan snarare kan Netflix bli en konkurrent till Vice som producerar inslag och dokumentärer. Däremot utesluter Netflix att de kommer ge sig in på sportområdet.
– Sport on demand är inte lika spännande som live, sa Sarandos enligt tidningen.

Graffiti-kuppen mot "Homeland"

Gatukonstnären Heba Amin ombads hjälpa skaparna bakom tv-serien Homeland att göra graffiti som passade in scenografin, i detta fall ett syriskt flyktingläger. Hon tackade ja, och skrev sedan budskap på arabiska i stil med "Homeland är rasistiskt". På sin blogg skriver hon att kuppen var ett sätt att protestera med seriens innehåll.
"Det var vår chans att göra en poäng genom att undergräva budskapet genom att utnyttja själva programmet", menar hon.

De dolda budskapen kom med i serien, och Homeland-skaparen Alex Gansa har kommenterat tilltaget för Deadline.
– Vi önskar att vi hade stoppat de här bilderna innan de kom ut i sändning. Men eftersom Homeland alltid strävar efter att vara omstörtande på egen hand och stimulera till konversation kan vi inte annat än beundra det här artistiska sabotaget.

Michael Jacksons sista tid blir tv-serie
Den avlidne artistens sista tid i livet ska dramatiseras i en ny tv-serie, skriver LA Times. Innehållet ska baseras på en bok om Michael Jacksons fyra sista månader i livet, skriven av författaren och journalisten Tavis Smiley.

"Telia döljer korruption"
Analysfirman Muddy Waters publicerade igår ett öppet brev där Telia Sonera påstås dölja korrumperade affärer till ett värde av cirka 17 miljarder kronor i Eurasien.
– Jag hoppas att Telias styrelse och ledning tar vår kritik på allvar. Vi har ägnat mycket tid och kraft åt att undersöka bolagets affärer och vår slutsats är att den nuvarande ledningen sopar problemen under mattan. De undanhåller information från aktieägarna, säger grundaren Carson Block till SvD.
Telias ledning gick ut och dementerade uppgifterna under gårdagen. Trots det föll aktien på börsen.

Dropbox drag mot Google
Nu lanserar Dropbox tjänsten "Paper" där användarna kan redigera dokument tillsammans med andra över nätet. Det kan ses som ett svar på exempelvis Google Drive. Dropbox börjar nu rulla ut Paper till ett antal utvalda användare, skriver The Verge.

Har Pippi fått en penis?
Nyheter24 har uppmärksammat en udda detalj på de nya sedlarna. På 20-lappen är karaktären Pippi Långstrump porträtterad med något som skulle kunna likna en penis. Men enligt sajtens omröstning anser en övervägande majoritet av att Pippi dock inte har fått något extra organ.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

HomelandNetflix

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.