Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Netflix planerar ”betydande expansion” i Europa

Publicerad: 23 januari 2014, 10:06

USA-baserade Netflix, som i Europa finns på Irland, i Storbritannien, Norden och Nederländerna, planerar nu en ”betydande expansion” i Europa under senare delen av 2014. Det skriver bolaget i rapportern för fjärde kvartalet.


”Vi gör stora framsteg internationellt, men stark abonnenttillväxt och ett resultat som förbättras sekventiellt på alla våra marknader”, skriver bolaget i rapporten, enligt SvD.

Netflix har öppnat för en ny prismodell där alla nya abonnenter debiteras efter hur många skärmar ett abonnemang får användas på. En 14-procentig prishöjning har införts på Irland, men Netflix har lovat att existerande abonnenter ska få behålla existerande villkor länge, minst två år.

Förlusterna för Netflix krymper – i det fjärde kvartalet uppgick rörelseförlusten i "International" till 57 miljoner dollar, ned från 74 föregående kvartal. Intäkterna ökade till 221 miljoner dollar, från 183 miljoner dollar i det tredje kvartalet, enligt SvD.

I USA hade Netflix intäkter på 741 miljoner dollar med ett täckningsbidrag på 174 miljoner dollar, motsvarande en marginal på 23,4 procent, det fjärde kvartalet.

Bolaget siktar på bolaget kan nå en täckningsbidragsmarginal i USA på 30 procent under 2015.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.