Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Netflix tappar 25 miljarder dollar i marknadsvärde

Publicerad: 17 juli 2018, 08:57

Foto: Mostphotos

Siffror från andra kvartalet visar att Netflix fått in 5,2 miljoner nya prenumeranter. Det är dock en miljon sämre än vad företaget hade hoppats på – och nu rasar aktierna på Wall Street.


Ämnen i artikeln:

DisneyComcastAT&THBONetflix

När Netflix presenterar siffror under årets andra kvartalsrapport är de inte i paritet med målsättningen. Det har förvisso tillkommit 5,2 miljoner i nya prenumeranter, men det är samtidigt en miljon mindre än vad Netflix hade räknat med.

Detta påverkade streamingjättens aktier negativt, när de rasade med 14 procent på Wall Street. Det innebär också att Netflix tappar 25 miljarder dollar i marknadsvärde.

Det ska dock påpekas att Netflix de senaste åren haft en enorm tillväxt och har för närvarande 130 miljoner prenumeranter världen över.

Frågan är dock om det kommer innebära större konkurrensmöjligheter för HBO-ägaren AT&T, som nyss köpte Time Warners mediekoncern, i deras strävan att komma ikapp streamingjätten. Samma sak gäller Disney och Cromcasts affärskrig om 21st Century Fox rättigheter.

För även om andra jättar strävar efter att komma ikapp Netflix, är streamingjätten fortfarande ohotad etta.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

DisneyComcastAT&THBONetflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.