Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Netflix till 130 länder – storsatsar på eget innehåll

Publicerad: 7 januari 2016, 07:33

Netflix lanseras i 130 länder.

Foto: Netflix

Netflix tar över världen, ytterligare nedskärningar på Yahoo och Pinterest får sin första mångfaldschef. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetNetflix

Netflix till 130 länder – storsatsning på eget innehåll
Streamingtjänsten Netflix växer och växer. Nu expanderar företaget från 60 till 130 länder, däribland Indien, Vietnam, Turkiet och Singapore. Företaget ska även genomföra en större satsning på egenproducerat material.
Aktien rusade, föga förvånande efter beskedet. Under 2016 kommer företaget göra 31 nya och återvändande serier, två dussin egna filmer och dokumentärer, ett större utbud av stand up komedier och 30 barnserier.
Företaget satsar hårt på utveckling av streamingtekniken. Grundaren Reed Hastings sade under onsdagen, enligt The Next Web:
”En dag hoppas vi ha blivit så bra på förslag att vi kan visa exakt den show du vill se baserat på ditt humör”.
Som om lanseringen i 130 ytterligare länder inte räckte kommer Netflix dessutom lägga till arabiska, koreanska och kinesiska till sina språkalternativ.

Ytterligare tio procent får lämna Yahoo
IT-jätten blir tvungna att skära ytterligare i sin personalstyrka, enligt uppgifter till Business Insider. Det ska handla om tio procent – runt 1 000 personer – som lämnar sin arbetsplats redan nu i januari. Enligt Business Insider handlar det främst om nedskärningar i bland annat medieverksamheten och plattformsteknologin.
Yahoo har haft den tufft under sista delen av 2015. I dagarna stängdes bland annat videotjänsten Yahoo Screen ner efter att denna floppat.

Techjätten Pinterest anställer sin första mångfaldhetschef
Mångfaldsproblemet har tagits på allvar hos den amerikanska techsektorn – men mer måste göras. Det anser Pinterest som nu anställer sin första mångfaldschef, Candice Morgan.
Morgan arbetade i cirka ett decennium med mångfald på sitt tidigare jobb Catalyst. Pinterest drog redan i juli i fjol igång ett mångfaldsprogram där målet är bland annat att öka anställningarna till ingenjörsroller till 30 procent kvinnor.
Pinterest är en social nätverkstjänst där användare kan ladda upp, organisera och dela med sig av bilder på digitala anslagstavlor.

HBO: Girls säsong sex blir den sista
Omåttligt populära tv-serien Girls, med bland andra Lena Dunham och Allison Williams i huvudrollerna, läggs ner efter säsong sex. Det bekräftar tv-kanalen HBO för Variety.
”Jag kan inte komma på en mer givande, kreativ upplevelse än Girls. Jag påbärjade Girls när jag var 23 och nu är jag snart 30 – showen sträckte sig perfekt över min 20-årsålder, den tid som det handlar om. Det känns därför som rätt tidpunkt att avsluta vår berättelse”, sade Lena Dunham till tidningen.
Girls femte säsong har premiär nu i februari.

10 000 långa tweets – mardröm eller framgång för publicisterna?
Twitter bygger en funktion som gör det möjligt för användare att skriva upp till 10 000 tecken långa tweets. Många av de mer frekventa twittrarna kommer förmodligen aldrig nosa på den höga siffran, men flera stora publicister kan lätt utnyttja teckengränsen – eller avfärda den som ett knep för att sno deras innehåll. Det skriver Recode.
Den nya tjänsten kan liknas med Facebooks Instant Articles, Snapchat Discover och Apple News. Att ge innehåll till Twitter kan öka läsandet, enligt Recode. Många fler människa ser publicisternas tweets, hellre än klickar på dem idag. Fördelen för Twitter är självklart att användarna inte lämnar plattformen. Fortsättning följer.

Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetNetflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.