torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Netflix till attack mot jätteaffär

Publicerad: 22 april 2014, 09:24

Internet-tv-tjänsten Netflix har meddelat sina aktieägare att man motsätter sig en sammanslagning mellan Time Warner Cable och Comcast. Affären beräknas till 45 miljarder dollar och Netflix menar att ett sammanslaget bolag skulle få för stor makt över internetaccessen hos amerikanska hushåll.

Ämnen i artikeln:

NetflixComcastTime WarnerMediaMedier

KB

Karl-Johan Byttner


Budskapet till aktieägarna presenterades i Netflix brev om det första kvartalet, enligt Adweek.

Bolagets  vd, Reed Hastings, menar i brevet att om en sammanslagning verkligen  sker mellan Comcast och Time Warner Cable täcker bolaget 60 procent av  bredbandsabonnemangen hos amerikanska hushåll och att dessa endast får  ett val när det gäller höghastighetsbredband, enligt Adweek.

Comcast  har dock gått till motangrepp och menar att Netflix ignorerar ”fakta”  samt påpekar att det var Netflix som närmade sig Comcast för en skapa en  direktlina mellan Netflix och Comcast för att koppla bort återförsäljare.

Netflix  hade 48 miljoner prenumeranter i världen vid slutet av det första  kvartalet. Vinsten per aktie steg med 5 cent till 86 cent.

Nettovinsten  ökade från 3 miljoner dollar till 53 miljoner dollar bara på ett år och  omsättningen gick från 781 miljoner dollar till nära 1,1 miljarder  dollar, enligt Adweek.

Prövningen av 45-miljarderdollars-affären har precis inletts.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev