Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

New York Times publisher går i pension

Publicerad: 15 december 2017, 08:56

Efter som år som publisher på New York Times väljer Arthur Sulzberger Jr. att vid årsskiften pensionera sig. Hans son, A.G Sulzberger, kommer att kliva in i hans ställe.


Ämnen i artikeln:

New York Times

Arthur Sulzberger Jr. kom till New York Times 1978 och tog 14 år senare över som publisher för en av världens mest ansedda tidningar. Under Sulzbergers ledning har tidningen de senaste åren gjort en rejäl digital transformation och har det senaste året ökat sina digitala prenumeranter med 59 procent. Vid årsskiftet väljer han att pensionera sig.

– Det har varit en ära att tjänstgöra som publisher för New York Times och när jag nu lämnar tidningen gör jag det stoltare än någonsin över styrkan, oberoendet och integriteten som finns på tidningen. Mina kollegor, de kvinnor och män som har hängivit sig åt att producera och distribuera världens bästa journalistik, har gjort mitt jobb så uppfyllande och jag står i evig skuld till dem, berättar han i ett uttalande.

I Arthur Sulzberger Jr.s ställe kommer hans son, A.G Sulzberger, att kliva in. A.G har de senaste åren arbetat som vice publisher under sin far.

Läs Resumés sammanfattning av tidningens 2020 Report om hur New York Times ska utvecklas de närmsta åren här.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

New York Times

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.