Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

New York Times satsar på Trump-bevakning

Publicerad: 18 januari 2017, 07:52

I en intern rapport om hur tidningen ska utvecklas de kommande åren avslöjas att New York Times kommer att investera 5 miljoner dollar i bevakningen av Donald Trump.


Ämnen i artikeln:

New York TimesDigitaliseringDonald Trump

New York Times har under de senaste åren satsat på att ställa om sin tidigare printtyngda redaktion. Detta har inneburit en satsning på den internationella marknaden och ett högt fokus på visualisering i form av video och grafik. I framtiden kommer detta innebära att organisationen anställer reportrar och medarbetare med digitala kompetenser samtidigt som man skär ner på redigerare. Tidningen understryker även sin tydliga inriktning på digitala prenumerationer snarare än en räckviddsstrategi.

"Vi är i första hand en prenumerationsbaserad tjänst. Vi försöker inte maximera sidvisningar och sälja annonser med låga marginaler och vill inte delta i den kapprustning kring sidvisningar som råder".

Mellan 2014 och 2015 lyckades man öka den digitala omsättningen från 400 till 500 miljoner dollar. Målsättningen är att 2020 ha en digital omsättning på 800 miljoner dollar. Som ett led i detta kommer tidningen att investera 5 miljoner i bevakningen av Donald Trump.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.