Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

New York Times sparkar vd:n

Publicerad: 19 december 2011, 07:08

New York Times vd Janet Robinson har oväntat fått sparken.
Den börsnoterade draken söker en ny chef med digital bakgrund.


Robinson är en långvägare och har varit vd på New York Times under sju år. Under hennes tid har börsvärdet på tidningen fallit med 80 procent. Framför allt på grund av minskad upplaga och stora annonstapp. För att få ordning på finanserna har hon lånat upp 250 miljoner dollar - till 14 procents ränta.
I fredags meddelade hon sin avgång och den sker redan vid årsskiftet. I ett internt mejl till tidningens medarbetare förklarade hon ”Det är med blandade känslor jag berättar för er att jag ska avgå.” I dag finns ingen känd ersättare vilket tyder på att hon fått sparken.
Enligt New York Times kallades hon upp till styrelseordförande Arthur Sulzberger Jr där han förklarade att tidningen behövde en ny slags ledning.

New York Times finns i dag i de flesta digitala medierna och i år har man infört betalvägg som lyckats oväntat bra. Men det räcker inte. Enligt analytiker tidningen talat med behövs det en vd med lång erfarenhet av digitala affärer.
– Jag antar, att med betydelsen av det digitala, och hur mycket viktigare de digitala intäkterna är – så letar de på den digitala arenan efter en ersättare till Janet Robinson, säger Alexia S. Quadrani, mediebolagsanalytiker på JPMorgan Chase.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.