Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

News55 lanserar ekonomisajt – med flera tunga krönikörer

Publicerad: 17 november 2017, 15:38

Günther Mårder, Lena Apler och Bengt Westerberg – tre av E55:s krönikörer.

Nästa vecka släpper News55 sin ekonomisajt E55. Seniorsajten satsar stort på krönikörer med bland annat Företagarnas vd Günther Mårder, bankgrundaren Lena Apler och förre Folkpartiledaren Bengt Westerberg.


Ämnen i artikeln:

News55EkonomiKarolina Palutko Macéus

På måndag lanseras News55:s ekonomisajt E55 under ledning av Karolina Palutko Macéus. Redaktionen kommer till en början bestå av fyra anställda bland annat Realtids tidigare chefredaktör Per Agerman.

– Vi kommer att göra bra, relevant och bred ekonomijournalistik med fokus på allt från makroekonomi till frågor som berör våra läsares privatekonomi. Eftersom både jag och Per Agerman kommer från nyhetsjournalistiken kommer vi också att satsa på att ta fram många egna nyheter, säger Karolina Paltuko Macéus till Resumé.  

News55 lanserades 2015 av de tidigare TV4-cheferna Arthur Ringart och Fredrik Lundberg. Karolina Palutko Macéus har arbetat flera år på Dagens Industri och TV4. Hon har även skrivit böckerna om Carnegiehärvan och Fingerprint ( den senare med Per Agerman) och värvades i höstas för att bygga upp ekonomisatsningen.

– News55 har länge märkt av ett stort ekonomiintresse bland läsarna, ett sug efter den här typen av nyheter. Det är också en köpstark målgrupp på tre miljoner och sitter på 75 procent av de totala förmögenheterna i Sverige. Det är också en målgrupp som står inför en hel del privatekonomiska beslut såsom pension, sparande, lägenhetsaffärer eller utlandsflyttar. Vi vill att våra läsare ska bli bli mer medvetna och därmed kunna fatta bättre ekonomiska beslut.

Ni satsar stort på krönikörer är det trafiken ni vill åt?
– Det är klart att vi vill att vårt innehåll ska bli så bra läst som möjligt. Framförallt är jag nöjd med att vi fått bra och intressanta röster som kan lyfta olika perspektiv.  

E55:s krönikörer

Bengt Westerberg–fd Folkpartiledare         
Agnetha Jönsson –chefredaktör Finansliv               
Mats Langensjö   –  pensionsexpert            
Gunvor Engström – civilekonom och tidigare landshövding i Blekinge län
Bosse Lindwall – utrikesjournalist
Günther Mårder – vd Företagarna
Lena Apler – grundare Collector Bank
Kristina Alvendal – stadsbyggnadsexpert och tidigare fastighetsborgarråd i Stockholm
Cecilia Gunne – advokat
Caroline Sundewall–styrelseproffs
Hans Dalborg –bankveteran
Rune Andersson–industriman
Gunnar Örn–makroexpert
Torbjörn Isacson–ekonomisjournalist
Anders Haskel–börsexpert
Paul Ronge–pr-expert

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.