Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Newsdesk kryper framåt

Publicerad: 19 augusti 2008, 11:49

Pressinformationsföretaget Newsdesk förbättrade resultatet något förra året men ligger fortfarande på minussidan.


Peter Ingman. Foto: Newsdesk

Newsdesk gjorde en liten förbättring under förra året. 2006 var nettoomsättningen 4,5 miljoner kronor. 2007 ökade den till 9,4 miljoner. Samtidigt minskade resultatet från -2,2 miljoner kronor till -0,4 miljoner.
– Jag är jäkligt nöjd. Vi har dubblat omsättningen och fått ordning på resultatet. Det rullar på som planerat, säger Peter Ingman, vd på Newsdesk.

Vad beror det förbättrade resultatet på?
– Vi har väldigt nöjda kunder. 95 procent av kundskaran fortsätter varje år och det innebär att vår säljkår mer eller mindre helt kan fokusera på nya kunder. Gör de det kommer vi öka varje år. Dessutom blir de fasta kostnaderna lägre för varje år. Alla viktiga investeringar är gjorda och nu lever tjänsten sitt eget liv, säger Peter Ingman.

Newsdesk köptes i början av augusti i år upp av det norska företaget NHST Media group. Planen är att nu expandera utomlands. NHST Media Group äger även de norska affärsnyhetsföretagen Dagens Næringsliv och DN.no.

Vad innebär uppköpet för er?
– Mest spännande är att vi nu äntligen får satsa internationellt. NHST Media group har förgreningar i hela världen och de är den ägare som vi behövde ha för att kunna expandera.

Vilka delar av världen kommer ni att satsa på?
– Naturligtvis Norge och Skandinavien, det blir redan under hösten. NHST Media group är också starka i Asien så det är en trolig marknad. Vi ska nu sätta oss ner och titta på vilka möjligheter vi har men arbetet är redan igång, säger Ingman.

Finns det någon marknad som är extra viktig för er?
– Europa och Asien är särskilt intressanta. Där finns ingen liknande tjänst och tillväxtpotentialen är därmed stor. Men det positiva är att vi inte behöver sikta in oss på något specifikt land utan kan känna av var intresse finns och sedan satsa på det.

Vad har ni för mål?
– Det är inget jag vill svara på, säger Ingman. Men grundförutsättningen är att vi ska dubbla omsättningen varje år.

Händer det något om ni inte gör det?
– Nej, inte mer än att jag blir besviken. Det är inget krav som de nya ägarna ställer sig bakom. Newsdesk startades år 2003 av Kristofer Björkman, Peter Ingman och David Wennergren. Alla tre är fortfarande verksamma i företaget.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.