Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Newsmill stänger kommentarsfälten

Publicerad: 12 september 2012, 08:01

Sakine Madon på Newsmill.

Nedläggningshotade Newsmill stänger kommentarsfälten. – Våra öppna kommentarsfält har paradoxalt nog lett till att den fria debatten blivit mindre fri. Den som inte har resurser att ta hand om kommentarsfält bör heller inte hålla dem öppna, säger Sakine Madon och Patrik Kronqvist på den Bonnier-ägda debattsajten.


Ämnen i artikeln:

Newsmill

Den hätska tonen har blivit ett alltför stort problem.

– Efter terrordåden på Utöya har de flesta av oss som jobbar på medieredaktioner funderar över  kommentarsfältens baksidor.När  artikelkommentarerna är som bäst lyfter de debatten med andra  perspektiv, ny kunskap och korrigeringar av fel. Dessvärre har de ofta  även varit en plats för personpåhopp, hat och rena hot, meddelar Sakine Madon och Patrik Kronqvist.

De anser att det inte längre är moraliskty försvarbart att hålla debatten öppen.

– Även om kommentatorerna själva är juridiskt ansvariga för sina  inlägg faller det moraliska ansvaret på Newsmill. Den som inte har  resurser att ta hand om kommentarsfält bör heller inte hålla dem öppna.

– Därför  stänger vi nu med omedelbar verkan möjligheten att kommentera artiklar  på Newsmill. Istället koncentrerar vi våra resurser på att bredda och  fördjupa samhällsdebatten genom de artiklar vi publicerar.

Framtiden för Newsmill är oviss. Debattsajten är nedläggningshotad. Nyligen slutade grundaren PM Nilsson och Newsmill går upp i Veckans Affärer.

Newsmill har tappat folk efterhand och har uppvisat för dålig lönsamhet. Sajten tappade en miljon kronor i fjol.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Newsmill

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.