Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Newsner jublar: Nu större än Upworthy

Publicerad: 25 maj 2015, 13:04

Newsner har den senaste månaden noterar fler unika besökare globalt än Upworthy.

Foto: Quantcast.

Upworthy är sajten som har legat till grund för flera av de svenska viralsatsningarna. Men nu har svenska Newsner slagit till med trafiksiffror som överstiger den amerikanska förlagan, enligt Quantcast mätningar.


Ämnen i artikeln:

Johan RiknerNewsner

Newsner.com, som drivs av contentbyrån Nyheter365, har det senaste året satsat på internationell expansion. Förutom svenska finns sajten också på engelska och spanska.

Nu visar det sig att satsningen har burit frukt. Newsner har blivit en framgång – även på den konkurrensutsatta amerikanska marknaden.

Enligt Quantcast mätningar har Newsner.com drygt 26,6 miljoner unika besökare globalt under den senaste månaden. Det kan jämföras med viralsajten Upworthy, vars globala trafik under samma period ligger på cirka 19,6  miljoner unika.

– Upworthy har varit en stor inspiration sedan starten. Att vi redan nu är större känns overkligt, säger Johan Rikner, ansvarig utgivare för Newsner, i en kommentar.

Även i Sverige har Newsner nått framgångar. Förr-förra veckan noterade de all time high med 2,2 miljoner unika besökare på Kia-index.  

– Innan året är slut planerar vi att finnas på omkring fem till sju olika språk. Nu har vi fått ett kvitto på att Newsners koncept fungerar internationellt och självklart vill vi därför lansera på fler språk, säger Johan Rikner.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Johan RiknerNewsner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.