Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Newsner nästan lika stora som Expressen

Publicerad: 28 januari 2015, 16:21

Newsner gör populära viraler.

Viralsajten Newsner fick till ett vrållyft förra veckan. I mobilen noterade de en ökning på 211 procent till 3,8 miljoner unika besökare. Den internationella trafiken gör att de är i nivå med Expressen.


Ämnen i artikeln:

Johan RiknerExpressenNewsner

Förra veckan hade Expressen 3,9 miljoner unika besökare i mobilen, enligt Kiaindex. Viralsajten Newsner som drivs av contentbolaget Nyheter365 hade bara 100 000 färre – alltså 3,8 miljoner unika.

Men den osedvanligt höga trafiken har en förklaring och går inte riktigt att jämföra. Anledningen är att Newsners internationella satsning med sajter för de engelska, tyska, turkiska och spanska marknaderna har tagit fart.  
– Det var framför allt väldigt bra fart på den spanska sajten, säger Johan Rikner, vd på Nyheter365 som också poängterar att den svenska sajten hade bra trafik.

Framöver kommer Newsner att redovisa separerad trafik för de olika länderna på Kiaindex. Men nu gläds han över rekordsiffrorna.  
– Folk brukar tycka att vi tappar hakan lite väl ofta, men nu gör man faktiskt det. Det känns sjukt bra med tanke på att vi startade för fyra månader sedan, säger Johan Rikner.

Expressens Thomas Mattsson kommenterar siffrorna:
– Kul att en ny sajt som Newsner går bra. Men trafiken där kan inte jämföras med andra svenska mediesajter, eftersom Newsner räknar med sina utländska sajters besökare. Vi jämför oss istället med Aftonbladet, och förra veckan hade vi mobilrekord för tredje veckan i följd vilket gav oss 44 procent av kvällspressens mobila marknad. Det är rekord för oss, så vi är nöjda.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.