Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Newsweek lägger ner papperstidningen

Publicerad: 18 oktober 2012, 11:57

Den klassiska tidningen Newsweek lägger ner papperstidningen efter 80 år i print och ska från och med 2013 bli helt digital.


Ämnen i artikeln:

Newsweek

Det är Tina Brown, chefredaktör, och Baba Chetty, vd för The Newsweek  Daily Beast Company, som i dag skriver att pappersupplagan av  Newsweek går i graven i början av nästa år.

Det sista pappersnumret  kommer att komma ut den 31 december.

Man skriver att man nu i stället kommer att utveckla sina digitala kanaler, sina globala samarbeten och events.

Den nya heldigitala upplagan kommer att heta Newsweek Global och kommer  komma ut i enda internationell utgåva, betalas genom prenumeranter och  finnas tillgänglig på läsplattor.

Tina Brown och Baba Chetty motiverar beslutet med att 39 procent av amerikaner får sina nyheter från en internetkälla.

”Enligt vår bedömning har vi nått en vändpunkt där vi mest effektivt kan nå våra läsare i ett helt digitalt format. Det var inte fallet för bara två år sedan. Det kommer allt mer bli fallet framöver.”

Man skriver vidare att man fortsatt är dedikerade till Newsweek och att  det inte handlar om ”kvaliteten på journalistiken” utan om ”ekonomiska  utmaningar kring printpublicering och distribution”.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Newsweek

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.