Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Niklas Larsson vann Scanpix Stora Fotopris

Publicerad: 27 november 2009, 09:06

Fotografen Niklas Larsson vann Scanpix Stora Fotopris på 100 000 kronor för sin bildberättelse om Mikael Andersson som föddes utan armar och ben.


Ämnen i artikeln:

Scanpix

Niklas Larsson.

Niklas Larsson följde Mikael Andersson under tre års tid.

Motiveringen:

”Niklas Larsson tilldelas Scanpix Stora Fotopris 2009 för sitt sätt att med värme, kraft och framåtblickande berätta om Mikael Anderssons liv - som ger perspektiv på vårt eget liv. Fotografen har fått förtroendet att tränga in i Mikaels och hans familjs vardag och har under tre år tagit bild på bild likt byggstenar, som han fogat samman till en bildessä utan sprickor i murverket. Han har avstått från utsmyckningar eller fotografiska manér, verkligheten är starkare än dikten.”

– Jag vill visa Mikaels vardag i bilder för att ge inspiration till andra människor. Han visar att det faktiskt går att övervinna de flesta problem man ställs inför i livet. Trots att han är född utan armar och ben så lever han ett lyckligt familjeliv med sin fru och sina tre barn. Han är en framgångsrik företagare som utan assistent reser landet runt och föreläser om positivt tänkande, säger Niklas om sitt bidrag, säger Niklas Larsson i en kommentar.

De övriga två nominerade var Moa Karlberg och Pieter ten Hoopen.

Tidigare vinnare av priset är Niklas Maupoix, Pieter ten Hoopen, Anna von Brömssen, Thobias Fäldt, Marc Femenia och Lars Tunbjörk.

SE NIKLAS LARSSONS BILDER HÄR

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Scanpix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.