Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Niklas Svensson borta i månader

Publicerad: 15 november 2010, 13:35

Niklas Svensson levererar scoop på löpande band. Senaste avslöjandet: Mona Sahlins avgång. Men snart tvingas Expressen klara sig utan sin stjärnreporter.


Ämnen i artikeln:

ExpressenNiklas Svensson

Niklas Svensson, politisk reporter på Expressen.

Niklas Svensson, som i går i Expressen.se:s direktsändning avslöjade Mona Sahlins avgång, har varit pappaledig en gång tidigare, i sex månader med sin dotter.

Snart är det dags igen. Niklas Svensson ska vara hemma med sin son och pappaledigheten inleds i mitten av januari. Han är även ledig en del i december.

– Den här gången är jag pappaledig i totalt fyra månader. Men jag räknar också med att kunna kompa ut några veckor, säger Niklas Svensson.

Men hans byline komme ratt dyka upp en del ändå. Niklas Svensson är pappaledig på 80 procent vilket gör att han kan jobba en dag i veckan.

– Min ambition är att lämna nyhetsartiklar motsvarande en arbetsdag i veckan. Och med tanke på allt som just nu händer i svensk politik lär det inte bli några problem.

Hur tror du att det kommer att fungera att vara pappaledig 80 procent?

– Jag är övertygad om att det kommer att gå bra. Även om jag räknar med att min telefon, precis som i dag, ringer under dygnets alla timmar. Jag kommer naturligtvis att slussa vidare bra grejer till mina suveräna kollegor David Baas, Ingvar Hedlund och Karl-Johan Karlsson.

Du har stjärnstatus på Expressen, hur ska tidningen klara sig utan dig och dina avslöjanden?
– Jag är en del av Sveriges bästa reporterlag, så jag är helt övertygad om att tidningen klarar sig alldeles utmärkt även under min pappaledighet.

Hinner du med något mer avslöjande innan du går på pappaledighet?

– Det hoppas jag verkligen. Det är ju flera veckor dit. Bra nyhetstips tas tacksamt emot via e-post eller telefon, dygnet runt som sagt.

Är det en bra nyhet för ärkerivalen Aftonbladet att du försvinner?

– Den frågan tycker jag andra ska svara på.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ExpressenNiklas Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.