Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Niklas Svensson jagad av Douglas Roos

Publicerad: 3 juni 2008, 07:39

Resume.se kan avslöja att TV4-reportern Niklas Svensson erbjudits chefredaktörsjobbet för Douglas Roos och Patrik Sandbergs hemliga medieprojekt. – Jag kan bekräfta att jag blivit erbjuden jobbet som chefredaktör och att jag tackat nej, säger Niklas Svensson till Resume.se.


Niklas Svensson.

Douglas Roos och Patrik Sandberg är mycket hemlighetsfulla om sin nya nättabloid-satsning som ska utmana kvällspressen.

Lanseringen sker i september. Redaktionen ska bestå av 20-25 personer. Tyngdpunkten kommer inte bara att ligga på sport – Resume.se kan avslöja att det blir fler bevakningsområden, även politik och krim.

TV4-reportern Niklas Svensson (tidigare Expressen) jagades för chefredaktörsjobbet – men där fick Roos och Sandberg nobben.

– Jag fick frågan för en tid sedan. Det var ett väldigt hedrande erbjudande, men jag trivs på mitt jobb på TV4, säger Niklas Svensson till Resume.se och fortsätter:

– Jag vill inte kommentera deras projekt, men Douglas Roos och Patrik Sandberg är två oerhört skickiga entreprenörer och det ska bli intressant att följa deras satsning.

De två medieentreprenörerna startade under mars aktiebolaget 24 Medianetwork och registrerade dessutom 24medianetwork.com.

Bolaget har fått in 12 miljoner kronor i startkapital från riskkapitalbolaget Rite.

Sedan tidigare är det klart att Hermann Dill blir sportchef.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.