Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Niklas Svensson loggar ut från sociala medier – på obestämd tid

Publicerad: 19 september 2017, 09:49

Expressens Niklas Svensson annonserade sin timeout tidigare under tisdagen.

Foto: Andreas Elgstrand (Bilden är ett montage)

En av Mediesveriges mest frekventa och omtalade twittrare kommer inte att skriva något på Facebook, Twitter och Instagram under en tid framöver. Men Expressens Niklas Svensson kommer ha svårt att hålla fingrarna borta från sociala medier om man får tro honom själv.


Ämnen i artikeln:

TwitterFacebookExpressenNiklas Svensson

Nyhetsflashar, samhällskommentarer och charkmiddagar. Niklas Svensson har vid sidan av alla avslöjanden på Expressen genom åren skapat sig en stark plattform på sociala medier. Han har också skaffat sig en skara meningsmotståndare i branschen. Men under tisdagen meddelade reportern att han tar en paus från sina egna kanaler. På obestämd tid.

– Jag har under en längre tid övervägt att pausa mitt privata engagemang i sociala medier, mest för att se hur det känns. Jag har varit extremt aktiv i över tio år, så det ska bli spännande. Men jag kommer naturligtvis att följa det som händer både på Twitter och Facebook – i jobbet.

Är det något speciellt inlägg eller händelse som föranledde detta?
– Nej. Jag har som sagt funderat på att ta en paus under ganska lång tid.

Kommer det vara svårt att hålla sig borta?
– Troligen. Det blir lite av ett experiment, där jag hoppas kunna frigöra en del tid för annat.

Vad kommer du att sakna?
– Alla snälla och fina kommentarer från de följare som uppskattar mina artiklar och tv-program. I tider av stenhård polarisering och med en konstant samhällsdiskussion om näthat och -hot vill jag verkligen lyfta fram alla de som inte ägnar sig åt sådant. Men jag kommer som sagt att följa det som händer i sociala medier även framöver, lite mer passivt dock.

Hur har sociala medier påverkat ditt yrkesliv hittills?
– De har betytt oerhört mycket. Framför allt uppskattar jag den direkta kommunikationen med både läsare och tittare. Det talar naturligtvis för att jag kommer tillbaka.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.