Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Niklas Svensson – med micken som vapen

Publicerad: 30 september 2013, 20:18

Niklas Svensson...och Sherlock Holmes.

Lika som bär? Expressen-profilen Niklas Svensson – och Sherlock Holmes.


Ämnen i artikeln:

Elsa FalkExpressenNiklas Svensson

Inför nystarten av Expressen-konceptet Bar & Politik den 17 oktober har kvällstidningen tagit fram en Hollywood-liknande annons där programledaren Niklas Svensson poserar med micken i högsta hugg.

Annonsen är slående lik filmaffischen för Sherlock Holmes.

– Det är en liten affisch som vi knåpat ihop, som utan att det var tänkt påminner starkt om Sherlocks dito, säger Elsa Falk, programchef för Expressen TV.

Niklas Svensson är nöjd med resultatet.

– Jag  gillar annonsen. I Bar & Politik ställs våra ledande politiker mot  väggen och frågorna kan vara stenhårda, och debatterna väldigt  intensiva. Men det som skiljer det här programmet från Aftonbladets  politikprogram och SVT:s Agenda är att vi också bjuder på lite humor och  skratt. Den här annonsen är gjord med glimten i ögat – och det är  precis vad Bar & Politik är.

Har du några likheter med Sherlock Holmes i övrigt?
– Haha,  jag har ju faktiskt jobbat som kriminalreporter på Expressen i några år – och i går mötte jag kriminologen och författaren Leif GW  Persson för en längre intervju. Jag har dessutom varit korre i Holmes  hemstad London, och så är jag möjligen lika nyfiken som han var.

Vad kan du säga om nya säsongen av Bar & Politik? Vad bjuder ni på?
– Det  blir utan tvekan den bästa säsongen hittills. Vi byter nu lokal och  kommer att sända från Clarion Sign vid Norra Bantorget i Stockholm. I  första programmet, den 17 oktober, frågar jag ut både Stefan Löfven och  Annie Lööf. För första gången tar vi nu det programmet ut i landet  också, vilket många tittare efterfrågat. I november sänder vi från  Sundsvall - med KD-ledaren Göran Hägglund som en av gästerna.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.