Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nils Horner dödad i Kabul

Publicerad: 11 mars 2014, 08:49

Nils Horner, SR.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Mångårige Sveriges Radio-medarbetaren Nils Horner har skjutits ihjäl i Afganistans huvudstad Kabul, nu på morgonen.


Enligt nyhetsbyrån AFP sköts Nils Horner ned på öppen gata.

Han var död när han kom till sjukhuset. Talibanerna förnekar enligt AFP att de skulle ligga bakom dådet.

– Det är en av de värsta dagarna i Sveriges Radios historia, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö på SRs hemsida. Nils var en av våra absolut bästa och mest erfarna korrespondenter och det som har hänt honom i dag är fruktansvärt. Vi gör nu vårt bästa för att sätta oss in i alla detaljer om vad som hänt, säger Benkö.

Enligt SVT.se skedde attentatet nära en libanesisk restaurang som varit populär bland utlänningar, och som i januari var föremål för ett bombdåd med över 20 döda.

Enligt Expressen.se  ska Nils Horner befunnit sig utanför den libanesiska restaurangen Taverna för att göra ett reportage om bombattentatet för två veckor sedan som tog 14 människors liv.

Enligt den afganska nyhetssajten Tolo News är två mistänkta gripna för  dådet.

Enligt SR.se började Nils Horner arbeta som utrikeskorrespondent för Sveriges Radio 2001 och bevakade därefter framför allt Asien och Mellanöstern.

Nils Horner var på plats bland annat när talibanerna föll i Afghanistan 2001, under USA:s intåg i Baghdad 2003, efter tsunamin som drabbade sydöstra Asien 2004 och efter Fukushima-olyckan i Japan 2011.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.