Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nio tjänster försvinner från ETC

Publicerad: 20 december 2017, 12:47

Efter nedläggningarna av 15 ETC-titlar säger tidningskoncernen nu upp nio tjänster, det rapporterar Journalisten.


Ämnen i artikeln:

ETCJohan Ehrenberg

Vid månadsskiftet meddelade ETC att man skulle lägga ned 15 av sina lokala titlar. Anledningen var att de inte nådde upp till nivån för presstöd och därmed inte var finansiellt hållbara. Sedan dess har fackliga förhandlingar pågått och nu meddelar man att tio personer motsvarande 9,4 tjänster sägs upp, det rapporterar Journalisten.

– Det är en jättetråkig dag, givetvis. Dels att tidningarna läggs ned, dels för berörda medlemmar och medarbetare – och de som jobbar kvar. Det är extra synd att det här händer precis inför ett valår, säger journalistklubbens ordförande Sam Linderoth till Journalisten.

Enligt tidningen vill inte ETC:s vd Johan Ehrenberg svara på frågor kring uppsägningarna och eller inte svara på om det kommer bli ytterligare besparingar.

Samtidigt meddelar tidningshuset att man under 2018 ämnar starta en egen streamingtjänst – ETC Play. ETC Play ska förutom film även innehålla nyheter, debatter, intervjuer och föreläsningar som ligger i linje med ETC:s politiska profil.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ETCJohan Ehrenberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.