Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nobelpriset, Björn Larsson och Resumés nya medieblogg

Publicerad: 21 oktober 2016, 13:20

Resumés evenemang Sveriges Bästa Marknadschefer, Forsman & Bodenfors-samhället och Bob Dylans motsträvighet. Det är några av ämnena i fredagskrönikan signerad Johan Såthe.


Ämnen i artikeln:

Unn Edberg

Det finns bara en sak som är större än att få Nobelpriset i litteratur och det är tacka nej till Nobelpriset i litteratur. Jag kan respektera att Bob Dylan väljer att inte spela rollen som tacksam för att Svenska akademin har valt att "lyfta upp" hans texter till "litteratur". Han behöver inte pengarna eller berömmelsen. Att någon annan vill ge honom ett fint pris är inte hans problem.

Författaren Lena Andersson skrev intressant i Expressen om att Bob Dylan verkar strunta i Nobelpriset.
Läs mer om Bob Dylans varumärke här.

Jag kan förstå att man vill markera att litteratur inte behöver vara romaner eller poesi, men för mig blev Nobelpriset i litteratur mindre viktigt efter att man utsåg Bob Dylan till vinnare. For the record: Jag har inget emot Bob Dylan, har sett flera, visserligen ofta rätt sega, konserter.
Bästa skivan är "Time out of mind".

***
"Forsman & Bodenfors-samhället" är en genial formulering.
Läs mer om hur det myntades här.

Resumé har försökt att få intervjua ledande företrädare för Forsman & Bodenfors om vad de tycker om begreppet "Forsman & Bodenfors-samhället". Men de har avstått från att ta den debatten eftersom de inte vill eller får prata om sin kund H&M.
Jag förstår och respekterar det. Men det vore kul att höra vad Forsman & Bodenfors tycker om "Forsman & Bodenfors-samhället". Jag tycker generellt att kommunikationsbranschen borde bli bättre på att ta plats i samhällsdebatten.

***
Resumé har för elfte gången utsett Sveriges bästa marknadschefer tillsammans med undersökningsföretaget Xtreme. På torsdag kväll avslöjades alla vinnare på en gala på klassiska krogen Berns i centrala Stockholm. Tack till er alla som kom på festen!

Kvällens stora vinnare blev Björn Larsson, marknadsdirektör på Coop. En mycket värdig vinnare med tanke på Coops modiga kommuniaktionsstrategi.
Läs mer om Sveriges bästa marknadschefer här.

Här hittar du vår intervju med Sveriges bästa marknadschef 2016, Björn Larsson.

Resumé Insikt Marknads redaktör Billy Andersson, kommenterar Björn Larsson och Coops vinst så här.

Michael Grimborg, marknadschef för Synsam, stod för en av kvällens starkaste insatser när han tackade för sitt pris genom att leda en spontan allsång med publiken.

Förra årets stora vinnare, Per Carleö på Volvo, prisades även i år.
Och ett extra stort tack till Resumés gäng som under lång tid jobbat hårt med att förbereda den fina festkvällen på Berns: Tack Jossan, Cicki, Tommy, Ida, Niklas och Andreas.

Kvällen till ära hoppade även Dagens Medicins chefredaktör Christina Kennedy in som konferencier tillsammans med mig. Som väntat var hon var väldigt bra och rolig på scenen, stort tack för hjälpen! Det här gör vi om.

***
Börspodden sågar Affärsvärlden för andra veckan i rad. Tuffa papper. Den här gången tyckte man att en aktieanalys inte höll måttet, förra veckan hackades det på magasinets fond.

Lite väl hård kritik mot en tidning som i mitt tycke levererar mycket ambitiös och seriös journalistik. Förra veckan avslöjade till exempel man att Spotifys ordförande Martin Lorenzon hoppat av som ordförande.

En nyhet som Spotifys marknadschef Sofie Grant fick "krishantera" förra veckan. Det kunde jag med egna ögon bevittna eftersom jag Sofie gick samma kurs i London, "Action for innovation", anordnad av Berghs.

Jag tyckte att de två dagarna i London var klart intressanta och lärorika. Vi jobbade både med workshops och studiebesök på byråer och start-ups. Och gruppen hade väldigt trevligt tillsammans. Jag tycker att greppet köra intensiva kurser på det här sättet i London var kreativt av Berghs. Det ska bli intressant att se hur satsningen fungerar framöver. Läs mer om Action for innovation-kursen här.

Tack för trevliga dagar i London, Camilla Wallander och Mikaela Stenberg på Berghs!

***
Mer om Berghs: De har även startat en utbildning tillsammans med techsajten Breakit. Det känns logiskt när allt fler medieföretag försöker bredda sin intäktsbas genom att göra fler saker än bara journalistik.

***
Resumés senaste magasin landade hos prenumeranterna i dag fredag. Här är ett axplock av innehållet.

***
Första gången jag träffade Unn Edberg var 1992, hon jobbade extra på Dagbladet i Sundvall under studierna vid Journalisthögskolan på Mittuniversitet. I dag är Unn Edberg vice vd på tidningen Chef och ordförande för Sveriges Tidskrifter. Nu har hon precis börjat blogga om medier på Resumés sajt. Jag ser fram mot att ta del av hennes spaningar och analyser.
Läs mer om Unn här.
Hennes första mediespaning handlar om mediernas satsningar på poddar, du hittar den här.

***
På tisdag kväll kan Resumé utses till Årets digitala tidskrift på en gala på Cirkus i Stockholm. Motståndet i fackpressklassen består av tidningen Journalisten, Chef och Hem & Hyra.

En stor del i nomineringen är den lyckade satsningen på vårt digitala analysbrev, Resumé Insikt som kommer ut en gång i veckan. Det finns i tre editioner, Media, Marknad och Kommunikation. Läs mer på nyhetssajten.

Här kan du läsa vad veckans tre editoner handlar om:
Media.
Marknad.
Kommunikation.

Vill du testa våra tre digitala anlysbrev gratis i månad?
Gör det här.

Vill du köpa Resumé Insikt till ett grymt bra pris?
Det gör du här.

***
Är du nyfiken på vad vi på Resumé pysslar med? Gör som drygt 5 000 andra personer i kommunikationsbranschen: Följ oss på Instagram, vi heter @tidningenresume. Där hittar du bland annat bilder från Sveriges bästa marknadschef.

***
På lördag möter Resumé Ronnie Sandahl. Han är Aftonbladetskribenten som skrivit manus till kommande storfilmen Borg/McEnroe. På söndag kan ni i Resumé Karriär läsa om Robert Bryhn, reklamchefen som gick över till contentbranschen.

***
Björn Rietz är som alltid rätt på det. Läs mer här.

***
Trevlig helg!

Johan Såthe

Ämnen i artikeln:

Unn Edberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.