måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Noomi Rapace i modefilm

Publicerad: 15 november 2010, 11:00

Tidningen Bon porträtterar skådespelerskan Noomi Rapace i senaste numret. En jätteintervju kompletteras med en modefilm regisserad av Max Vitali. – Det här är något speciellt i Bons historia, att göra något så unikt i ett så nära samarbete med personen vi intervjuar, säger chefredaktören Madelaine Levy till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Bon

MH

Magnus Helander


Den 15 sidor långa intervjun i senaste numret av Bon samt modefilmen föregicks av ett långt förarbete och mycket jobb för att vinna Noomi Rapaces förtroende.

– Vi ville försöka göra något som gick djupare som lyfta fram fler sidor av Noomi bortom skvaller och annat, något som fokuserade på henne som skådespelare, säger Madelaine Levy och fortsätter:

– När man vill göra något djupare så måste det finna ett förtroende i grunden och vi har haft kontakt med Noomi under ett års tid för att göra det här.

Det blev ett modejobb som kompletterade bilden av Rapace.

– Vi kände att det var intressant att sammanföra Noomi med designern Thomas Tait. Han stylade Noomi i sin kollektion, och sedan ville vi även göra något med rörlig bild. Vi har gjort flera modefilmer tidigare och nu tog vi in Max Vitali och Nils Ljunggren för att göra ett visuellt rörligt porträtt av Noomi, säger Madelaine Levy.

Filmen spelades in på Orionteatern i Stockholm där Noomi Rapace hade sällskap av svarta hingstar – hästvän som hon är.

– Allt i filmen har lösa kopplingar till henne som person. Det här är ett porträtt av henne med stämning och vi ville utgå från henne som skådespelerska. I filmen talar en filosof om jaget, och Noomi har många olika jag som skådespelare, säger Max Vitali, som nyligen blev utsedd till Årets regissör på reklamfilmstävlingen Roygalan.

Han har många järn i elden och har precis gjort klart ytterligare en Robyn-video – den här gången till låten ”Indestructible”.

Noomi Rapace är annars svårflirtad i mediesammahnag och hon är kritisk till media på fler sätt. I intervjun i Bon säger hon bland annat:

–  /…/Journalister och media har en extremt stor makt över hur folk lever sina liv. Men ibland är det nästan som om media jobbar i maskopi med konsumtionsdemonerna.  De pumpar ut att för att kunna vara lycklig så behöver du en massa saker, du får inte sticka ut och du ska inte göra på ditt eget sätt. Det blir till sanningar, och folk blir som knarkare på någon annans sanning, i stället för att försöka hitta sin egen.

Hon har svartlistat vissa tidningar.

– Det finns vissa tidningar som jag inte längre pratar med. De kan skriva lögner om folk jag känner, människor som dött, människor som fortfarande lever, situationer där jag vet vad som har hänt, och där jag vet vad som sen har stått. Jag tänker inte ens dementera, jag tänker inte kommentera, jag tänker inte erkänna deras existens. Det går inte att vinna ett krig mot dem. Det enda som fungerar är att säga, ”Gör vad ni gör. Jag gör något annat.” För mig är det ett straff att vara fast i medias klor. Men samtidigt är det svårt att skydda sin familj från de metoder de är beredda att använda, säger Noomi Rapace till Bon.

De gjorde filmen

Directors: Max Vitali och Nils Ljunggren

DOP's:  Axel Lindahl & Max Vitali
Fashion Editor: Naomi Itkes
Styling: Tekla Knaust
Designer: Thomas Tait
Music: Daniel Lindegren
Sounddesign: Mattias Eklund
Spoke Word: Alan Watts
Postproduction: The Chimneypot
Production: Callboy

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev