Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nora Strandberg borta från Expressen

Publicerad: 19 april 2012, 10:14

Nora Strandberg har lämnat Expressen efter bara några månader.

Foto: TV4.

För några månader sedan värvades Nora Strandberg Henriksson till Expressen med buller och bång. Hon var nye sportchefen Daniel Berglunds första prestigevärvning och hårdprofilerades – men slutade tvärt. – Det är egentligen av helt personliga skäl, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Daniel Berglund

I december skrev Resume.se att Nora Strandberg Henriksson gjorde comeback på Expressen där hon jobbade alldeles i början av 2000-talet.
Hon var nye sportchefen Daniel Berglunds första stora värvning. Hon fick stjärnrollen som krönikör och uppgiften att göra större intervjuer – även under fotbolls-EM i sommar.

Men efter kort tid bestämde hon sig för att sluta – något som Expressen har mörkat.

– Det är egentligen av helt personliga skäl. Jag har kommunicerat det med min arbetsgivare, jag tror att det räcker. Det är ingen konflikt eller så, säger Nora Strandberg till Resume.se.

Hon har nu återvänt till produktionsbolaget Barracuda Film & TV.

– Vi var nöjda med Noras insatser. Hon uttryckte också att hon trivdes utmärkt med alla medarbetare här på vår sportredaktion, säger sportchefen Daniel Berglund.

– Ändå valde hon att sluta. Av skäl som hon själv får redogöra för. Men så mycket kan jag säga att det inte föreligger nån konflikt bakom hennes beslut.

Har du någon ersättare? Hon skulle ju ha en viktig roll under EM.
– Vår EM-styrka är fulltalig och vass. Mer behöver jag inte säga, säger Daniel Berglund.

Nora Strandberg Henriksson, 30, har en kometkarriär bakom sig på några av landets största sportredaktioner. Hon har jobbat på Expressen, Radiosporten och TV4 där hon även var programledare för Nyhetsmorgon och reporter i När & Fjärran.

2007 värvades hon till Canal plus där hon fick leda Supersöndag med Premier League-fotbollen. Hon har även varit programledare för magasinsprogrammet P3 Sport.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Daniel Berglund

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.