Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nordea slår tillbaka mot SVT-granskning

Publicerad: 21 oktober 2011, 09:36

Storbanken Nordea har tre kvällar den här veckan granskats i SVT:s aktuellt.  Men Nordea slår tillbaka mot SVT-granskningen. Huvudreportern Johan Zachrisson Winberg i sin tur håller inte med.


Ämnen i artikeln:

AktuelltNordea

Nordeas Sverigechef Hans Jacobson i tisdagens Aktuellt. Foto: SVT.

Tre kvällar den här veckan har SVT:s Aktuellt granskat storbanken Nordea. Bland annat har det framkommit uppgifter att 6 av 10 aktiefonder hos Nordea gått back på lång sikt. Nordeas informationschef Helena Östman menar att fel person svarat på frågorna och att reporterteamet inte ville intervjua rätt chef.

– De fick intervjua Sverigechefen, tanken var att prata om övergripande vinstmål, de nedskärningar som vi aviserat men också fondsparande.  Den här intervjun som sänts under tre dagar pågick i trekvart, och vi funderade på om vi skulle bryta den, men vi beslutade att inte göra så.  Vi erbjöd dem att intervjua fondchefen men de ville inte det, säger Helena Östman till Resume.se.

Johan Zachrisson Winberg, som var huvudreporter i inslaget, menar att man från början ville intervjua koncernchefen Christian Clausen, vilket man inte fick. I stället lät Nordea Sverigechefen Hans Jacobson svara på frågorna.

– Vi begärde att få träffa Christian Clausen. Men det fick vi inte och då valde Nordea att skicka fram Hans Jacobson, säger Johan Zachrisson Winberg.

Enligt honom har man också förberett Nordea på att frågor om fonder skulle dyka upp. Men Helena Östman kände under intervjuns gång att man även ville att fondchefen Erik Feldt, som nyligen slutat, skulle få kommentera.

– Vi är djupt bekymrade att fondchefen inte fick kommentera de här uppgifterna i inslaget. Vi känner inte igen Aktuellt, säger Helena Östman.

– Hon verkade missnöjd med intervjun och ville då att vi skulle prata med Erik Feldt i stället, säger Johan Zachrisson Winberg.

Resume.se har tidigare rapporterat om Aktuellts Nordeagranskning.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

AktuelltNordea

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.