Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nordens ledande medieanalytiker till Resumé

Publicerad: 17 juni 2016, 12:05

Resumé vill bjuda er läsare på djup affärsnytta. Här berättar chefredaktör Johan Såthe mer om storsatsningen.


Ämnen i artikeln:

Johan SåtheResumé InsiktResumé

Resumé lanserar om ett par veckor tre nya digitala analysbrev, tack för alla glada tillrop!
Läs mer om de nya breven här och här.

En nyhet: Jag är mycket glad och stolt över att Resumé har gjort klart med tre tunga experter till våra nya digitala analysbrev.

#Thomas Baekdal är en av Nordens bästa medieanalytiker, med spetskunskap om digitaliseringens effekter.

#Sara Rosengren är docent på Handelshögskolan och forskar på avdelningen för Marknadsföring och strategi. En reklamforskare med genomslag långt utanför Sveriges gränser.

#Gustav Martner, byråentreprenör och kommunikationsexpert och tidigare ordförande för Sveriges Kommunikationsbyråer.

Jag är övertygad om att alla tre kommer att kunna ge Resumé Insikts prenumeranter på många analyser som kommer att göra att du ser på din egen verksamhet med nya ögon.
Läs mer om våra nya experter här.

***
I veckan skrev Stampens frilansare ett öppet brev till Stampens ledning, där de frågade sig varför just de skulle tvingas ta smällen för Stampens vidlyftiga affärer. Frilansarna fick det här svaret från Stampen. Resumés bloggare Jörgen Lindqvist för här ett intressant resonemang om bloggarnas krav på Stampen.

***
Journalisten Johan Anderbergs formulering om att Sveriges Radios Sommarpratare är en "indexfond över svensk offentlighet" är genial. Jag tycker också att han rätt i formatet med Sommarpratare har överlevt sig själv.

***
Ett par tankar om content marketing: Det är inget fel i att P1-programmet Medierna använder Olle Lidbom som expert om journalistik kontra content marketing. Olle Lidbom beskrivs som medieanalytikern som driver Mediepodden. Jag är inte helt säker på att Medierna tänkt på att Mediepodden faktiskt också är en contentsatsning, för MEG, mediedagarna i Göteborg.

Oavsett gillar jag Olle Lidboms och Emanuel Karlstens podd, näst sista avsnittets genomgång av Snapchat var klart intressant. I säsongens sista avsnitt tokhyllade duon för övrigt Resumés Insikts nya expert Thomas Baekdal för dennes unika kunskaper om medievärlden.

När pr-byrån Hallvarsson & Halvarsson rankar årets bästa ekonomimedier hamnar Handelsbankens contentsatsning EFN före både Sveriges Radios och SVT:s ekonomiprogram. Jag tycker Leo Lagercrantz, chefredaktör på EFN, gör ett bra jobb. Man kan säkert diskutera tyngden i en pr-byrås rankning av medier och journalister, men jag tycker att public service borde ha en bättre bevakning av näringslivet. Journalistiken behöver inte alltid handla om plånboksfrågor för privatpersoner.

***
Nu är det bara ett par dagar kvar till kreativitetstävlingen Cannes Lions, "reklam-VM". Sverige har som vanligt flera chanser till att vinna fina priser, personligen tror jag mest på Abused Emojis och The Swedish Number.
Resumé kommer i år att på plats representeras av reportern Yasmine Winberg och bloggarna Pia Grahn och Digge Zetterberg Odh. Håll koll på sajten för vår nyhetsrapportering.

***
Apropå fotbolls-EM. Snälla sportjournalister, sluta att intervjua taxichaufförer om vad de tycker om Zlatan, Sverige eller något annat. Det är gjort en miljon gånger. Det är slapp och lat journalistik.

***
Jag ser fram att i höst sitta i Sveriges Tidskrifters jury som ska utse Sveriges Tidskrifters stora pris som tilldelas till en person, en tidskrift eller ett företag som gjort betydande insatser för tidskriftsbranschen. Läs mer om tidskriftspriset här.

***
Helgens läsning på sajten: I morgon lördag berättar Zélia Sakhi om hur det är att sitta i juryn för "reklam-VM", Cannes Lions. På söndag träffar du Dagens Nyheters politiska reporter reporter Jens Kärrman som har sagt upp sig utan att ha klart med ett nytt arbete. Längtan efter Norrland blev för stark för familjen.

***
Gårdagens utgåva av pappersmagasinet var säsongens sista kommer ut den 25 augusti. Vår nyhetssajt kommer givetvis att hålla i gång hela sommaren.
Du som ska till Almedalen får fem nummer till av magasinet Resumé, vi gör som vanligt en daglig nyhetstidning söndag till torsdag. Har du tips på vad vi borde skriva om, hör av dig till mig eller redaktionschef Anders Börgö.
Hoppas att vi ses där!

***
Med risk för att vara lite trist realist: Italien vinner med 3-1. Ladda för matchen Sverige-Italien med att läsa en intervju med fotbollsjournalisten Olof Lundh  här.

***
Trevlig helg!

Johan Såthe

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.