Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nordic Business Media köper konkurrent

Publicerad: 5 december 2012, 13:27

En skärmdump från sajten.

HedgeNordic.com:s verksamhet och webbsidor har i november köpts av Nordic Business Media (NBM). NBM är utgivare av nyhetssajten HedgeFonder.nu, en webbportal med nyheter, analyser och bakgrundsinformation om alternativa investeringar och hedgefonder för professionella investerare i Norden.


Under de kommande veckorna kommer de två webbsajterna att slås ihop  under namnet HedgeNordic. Sammanslagningen ger en portal med finansiella  nyheter som även innehåller index och
kursinformation för den nordiska hedgefondindustrin.

– Vi är mycket glada att vi kan gå framåt med en unik nyhetstjänst  baserad på expertis och erfarenhet av alternativia investeringar i den  nordiska marknaden, säger Kamran Ghalitschi, chefredaktör för sajten.

I och med sammanslagningen görs Nordic Hedge Fund Index (NHX) och  fondinformation tillgänglig utan kostnad för alla registrerade  användare. Fram tills nu har denna information krävt medlemskap för 950  Euro per år.

Man planerar även att utöka underlaget för NHX som i dag är begränsat  till fonder och förvaltare med hemvisten i Norden. Tanken är att det  även ska även omfatta förvaltare med en tydlig koppling till Norden,  till exempel genom investeringsfokus, men som valt en hemvist utanför  Norden.

– Genom att bredda NHX-index får vi en bättre representation av regionens industri, säger Kamran Ghalitschi.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.